![]() |
Wygląda na podpięte na jednej taśmie 2 napędy i źle ustawione zworki, lub padniętą nagrywarkę.
|
nie nie mam 2 napedow.
a czy to mozliwe ze ten szeroki kabel szary jest w jakis sposob uszkodzony? moge wysunac tacke napedu to znaczy ze zasilanie jest podpiete a sama nagrywarka moze nie jest zepsuta. sprobuje jeszcze posprawdzac jak sie bedzie komp zachowywal po przelozeniu zworki, chociaz jestem prawie pewien ze jej nigdy nie przekladalem |
Nowa taśma kosztuje ze 2 złote, więc wymiana jej nie jest dużym ryzykiem finansowym. ;)
|
Sprawdz tasme, jak sie naped bedzie nadal pokazywal jak pokazuje uzyj moich plikow (ewentualnie jako roc3/4 - jak dobrze pamietam).
|
Cytat:
|
Cytat:
czy to mozliwe ze ktorys z takich programow mogl namieszac np w biosie nagrywarki? |
Widocznie odinstalowałeś bez usunięcia napędu.
Nie możliwe Jak dla mnie nagrywarka do pogrzebu |
Cytat:
No ale nie... TY wolisz tylko marudzić i prawić uwagi, które są jak kule w płot :P Temat już się rozciągnął na drugą stronę a dalej nic nie wiadomo. Ktoś ma czarodziejską kulę ? |
sprawdzalem na innych kompach i dziala normalnie. jakby nie dzialala to napisalbym to tutaj i nie ciagnalbym dalej problemu
|
tasma, zasilanie(zasilacz),format c: - w tej kolejnosci.
A to ze nie napsales ze dziala to blad. |
@mtszptrk90 polecam na przyszłość dzielić się wszelkimi informacjami (nawet tymi wg siebie nieistotnymi) jak i dziedziną samego problemu aby rezultaty współpracy były wymierne...
Przed formatem polecam test na jakimś linuksie Live CD (np. Ubuntu) - z resztą jak w biosie się nie melduje to format nic nie da. Jeśli pod Live CD nie zobaczy napędu to na pierwszy rzut wymiana taśmy. Jeśli po wymianie taśmy dalej w biosie nic nie widać to stawiałbym na uwalony kontroler (co też trzeba by przetestować). Problemu ze zworkami *chyba* nie ma bo gdyby coś sknocił to cały kanał by zniknął z biosu razem z HDD, ale na wszelki wypadek napisz co masz powpinane i jaki tryb... master/slave/cable select |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |