Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2005, 20:59   #1
Grz3cHu
Bywalec

Data rejestracji: 28.03.2005
Grz3cHu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG4163B - czy to normalne??

siema all

mam pytanie, zakupilem dzisiaj ta nagrywareczke i narazie wszystko smiga wypalilem 1 DVD - RW TDK wszystko gra, firmware jaki byl od razu to A102.
Otóż problem w tym ze jak wsadzam obojetnie jaka plyte CD i DVD kiedy naped rozpedzi sie maxymalnie nie moze przestac krecic plyty!! Kreci i kreci, czekam az przestanie ale dalej kreci :/ mam w drugim kompie Liteon i normalnie sie zachowuje, kiedys mialem CDRW Teac i takze normalnie sie zachowywal tzn po jakims czasie przestawac krecic plytke czyli odpoczywal
A ten zachowuje sie dziwnie nawet jak resetuje kompa to plyta dalej sie kreci max, a tak nigdy nie mialem na zadnym dotychczas cdromu, cdrw dopiero ten dziwnie sie zachowuje!
Czy u was tez to samo wystepuje?? Troche mnie to denerwuje, ze tak kreci no i wkoncu halas tez oddaje bo jak juz zacznie z max speed to dosyc slychac

A i przypomne ze zrobilem uptade biosa na A104 ale to nic nie pomoglo !!!

z gory dzieki all, Pozdro
Grz3cHu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.04.2005, 21:38   #2
kpt.nemo
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.04.2005
kpt.nemo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Normalne to to nie jest. Ja bym ją reklamował...
Stary 21.04.2005, 21:42   #3
Grz3cHu
Bywalec

Cytat:
Napisany przez kpt.nemo
Normalne to to nie jest. Ja bym ją reklamował...
wlasnie sprawdzalem z zegarkiem i zwykla CD plyta po 2minutach przestala krecic, natomiast DVD po 4 minutach ale to jest denerwujace, liteon po 20sekundach albo krocej przestaje!!

kpt.nemo - a u ciebie jak jest?? mozesz zobaczyc z zegarkiem plz jesli oczywiscie masz ta nagrywarke co ja
Grz3cHu jest offline  
Stary 21.04.2005, 21:54   #4
koval_84
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.03.2005
koval_84 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
uMNIE HAŁASOWAŁO I SIE KRĘCIŁO ALE ROBNOŁEM Z PIĄCHY Z LEWEJ STRONY W KOMP I CISZA JAK MAKIEM ZASIAŁ NIC NIE SŁYCHAĆ NIC NIE WIDAĆ TYLKO KRĘCI WTEDY GDY TO KONIECZNE
koval_84 jest offline  
Stary 21.04.2005, 22:33   #5
Ceki
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.02.2005
Ceki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
U mnie po chwili przestaje się kręcić ale kiedyś (miałem, mam na drugim kompie) Teac-a nagrywarke CD-R zwykła i tak chodziła około minuty kręcąc płytką ale się nic nie działo teraz ma trzy lata i nagrywa dalej i nic nie psuje, mimo to próbował bym to sprawdzić na innym kompie a dopiero potem reklamować ? może coś źle podłączyłeś ?
Stary 21.04.2005, 22:50   #6
Grz3cHu
Bywalec

raczej wszystko dobrze, ustawione na Secondary Master, tasma ATA 100, w windowsie wykrywa dobrze UDMA 2, ale windows tu nie ma nic do rzeczy bo jak instalowalem winde to tez tak krecil dlugo (wtedy kiedy formatowal sie dysk, a na starej nagrywarce zawsze bylo cicho ) takze nie wiem czy reklamowac i czy wogole ta wada obejmuje gwarancje? bo niby wszystko hula poprawnie jak narazie
Jeszcze takie pytanie: Ile wam sie kopiuje cala plyta DVD na dysk np z jakimis malymi plikami itd bo mi Half Life 2 dosyc dlugo, dopiero 50% a minelo 12minut, ale bardzo duzo malych plikow posiada !!
Grz3cHu jest offline  
Stary 22.04.2005, 01:22   #7
kpt.nemo
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.04.2005
kpt.nemo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Grz3cHu
wlasnie sprawdzalem z zegarkiem i zwykla CD plyta po 2minutach przestala krecic, natomiast DVD po 4 minutach ale to jest denerwujace, liteon po 20sekundach albo krocej przestaje!!

kpt.nemo - a u ciebie jak jest?? mozesz zobaczyc z zegarkiem plz jesli oczywiscie masz ta nagrywarke co ja
Napisałem w ciemno, że to jest nie normalne, a teraz sprawdziłem z zegarkiem i się okazało, że u mnie jest tak samo Nie zdążyłem tego zauważyć tylko dlatego, że używam jej praktycznie tylko do nagrywania, a po nagraniu zawsze od razu płytę wyciągałem

Ehh, niech się jeszcze inni użytkownicy tej nagrywary wypowiedzą...
Stary 22.04.2005, 09:09   #8
Grz3cHu
Bywalec

no to juz wiem ze nie jestesm sam z tym problemem ale nagrywara pozatym smiga spoko
dodam jeszcze ze zostala wyprodukowana w Chinach, Styczeń 2005, firmware to A102, moze ta seria z Chin sie tak zachowuje, bo wiem ze wczesniej LG produkowano w Koreii, ale to tylko takie moje spostrzeżenie kpt.nemo a twoja DVD gdzie zostala wyprodukowana ?
Poczekamy jeszcze az sie wiecej uzytkownikow wypowie na to dziwne zachowanie
Pozdro
Grz3cHu jest offline  
Stary 22.04.2005, 10:17   #9
Cloud
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.05.2002
Cloud w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Grz3cHu
no to juz wiem ze nie jestesm sam z tym problemem ale nagrywara pozatym smiga spoko
dodam jeszcze ze zostala wyprodukowana w Chinach, Styczeń 2005, firmware to A102, moze ta seria z Chin sie tak zachowuje, bo wiem ze wczesniej LG produkowano w Koreii, ale to tylko takie moje spostrzeżenie kpt.nemo a twoja DVD gdzie zostala wyprodukowana ?
Poczekamy jeszcze az sie wiecej uzytkownikow wypowie na to dziwne zachowanie
Pozdro
Czesc, mam taka sama nagrywarke (zrobilem update biosu na A103) i tez jest z Chin. Plyty, czy to DVD, czy CD "kreca" sie okolo 30s. Jak dla mnie nagrywarka jest ok, a dlaczego u Ciebie tak dlugo, to nie wiem?

Lite-on LTR-52246S and LG GSA-4163B
Cloud jest offline  
Stary 22.04.2005, 12:39   #10
Fazi86
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2005
Fazi86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moj LG krecil plyte DVD okolo 90sek, a plyte CD okolo 2 minut. Jest wyprodukowana w Korei w styczniu 2005, firmowo miala bios A102, aktualnie ma wgrany A104.
Stary 22.04.2005, 14:39   #11
sampajo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.05.2002
sampajo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mój LG kręci płytę DVD nawet sam nie wiem dokładnie startuje ale jak nie odpalam płyty to po chwili cisza i nawet go nie słyszę. LG z Chin 2005 luty oryginalny firmware A102, aktualnie A104.
Pozdrawiam
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: