![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
LG4163B - czy to normalne??
siema all
mam pytanie, zakupilem dzisiaj ta nagrywareczke i narazie wszystko smiga wypalilem 1 DVD - RW TDK wszystko gra, firmware jaki byl od razu to A102. Otóż problem w tym ze jak wsadzam obojetnie jaka plyte CD i DVD kiedy naped rozpedzi sie maxymalnie nie moze przestac krecic plyty!! Kreci i kreci, czekam az przestanie ale dalej kreci :/ mam w drugim kompie Liteon i normalnie sie zachowuje, kiedys mialem CDRW Teac i takze normalnie sie zachowywal tzn po jakims czasie przestawac krecic plytke czyli odpoczywal ![]() A ten zachowuje sie dziwnie nawet jak resetuje kompa to plyta dalej sie kreci max, a tak nigdy nie mialem na zadnym dotychczas cdromu, cdrw dopiero ten dziwnie sie zachowuje! Czy u was tez to samo wystepuje?? Troche mnie to denerwuje, ze tak kreci no i wkoncu halas tez oddaje bo jak juz zacznie z max speed to dosyc slychac A i przypomne ze zrobilem uptade biosa na A104 ale to nic nie pomoglo !!! ![]() z gory dzieki all, Pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2005
![]() |
Normalne to to nie jest. Ja bym ją reklamował...
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
kpt.nemo - a u ciebie jak jest?? mozesz zobaczyc z zegarkiem plz jesli oczywiscie masz ta nagrywarke co ja ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2005
![]() |
uMNIE HAŁASOWAŁO I SIE KRĘCIŁO ALE ROBNOŁEM Z PIĄCHY Z LEWEJ STRONY W KOMP I CISZA JAK MAKIEM ZASIAŁ NIC NIE SŁYCHAĆ NIC NIE WIDAĆ TYLKO KRĘCI WTEDY GDY TO KONIECZNE
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
U mnie po chwili przestaje się kręcić ale kiedyś (miałem, mam na drugim kompie) Teac-a nagrywarke CD-R zwykła i tak chodziła około minuty kręcąc płytką ale się nic nie działo teraz ma trzy lata i nagrywa dalej i nic nie psuje, mimo to próbował bym to sprawdzić na innym kompie a dopiero potem reklamować ? może coś źle podłączyłeś ?
#6 |
Bywalec
![]() |
raczej wszystko dobrze, ustawione na Secondary Master, tasma ATA 100, w windowsie wykrywa dobrze UDMA 2, ale windows tu nie ma nic do rzeczy bo jak instalowalem winde to tez tak krecil dlugo (wtedy kiedy formatowal sie dysk, a na starej nagrywarce zawsze bylo cicho
![]() ![]() Jeszcze takie pytanie: Ile wam sie kopiuje cala plyta DVD na dysk np z jakimis malymi plikami itd bo mi Half Life 2 dosyc dlugo, dopiero 50% a minelo 12minut, ale bardzo duzo malych plikow posiada !! |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ehh, niech się jeszcze inni użytkownicy tej nagrywary wypowiedzą...
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
no to juz wiem ze nie jestesm sam z tym problemem
![]() dodam jeszcze ze zostala wyprodukowana w Chinach, Styczeń 2005, firmware to A102, moze ta seria z Chin sie tak zachowuje, bo wiem ze wczesniej LG produkowano w Koreii, ale to tylko takie moje spostrzeżenie ![]() Poczekamy jeszcze az sie wiecej uzytkownikow wypowie na to dziwne zachowanie ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2005
![]() |
Moj LG krecil plyte DVD okolo 90sek, a plyte CD okolo 2 minut. Jest wyprodukowana w Korei w styczniu 2005, firmowo miala bios A102, aktualnie ma wgrany A104.
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Mój LG kręci płytę DVD nawet sam nie wiem dokładnie startuje ale jak nie odpalam płyty to po chwili cisza
![]() Pozdrawiam
|
|