![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.10.2004
![]() |
LITE-ON 1633s nie czyta DVD
Witam!
Mam kłopot ze świeżo kupionym LITE-ON 1633s. Nagrywarka zainstalowana na komputerze o następującej konfiguracji Athlon 2000+ MoBo: ASUS K7V8X Grafika: Radeon 9200 IDE1: 2 x HDD Maxtor 80MB IDE2: Nagrywarka CD Yamaha + Czytnik DVD Samsung w miejsce czytnika DVD, nie czyta !żadnych! płyt DVD. Z płytami CD nijakich problemów nie ma. Zapis DVD też działa, ale oczywiście bez weryfikacji i możliwości dogrywania sesji. Na 3 innych dostępnych komputerach (AMD i Intel sprzed 1999, oraz nowy AMD w serwisie sklepowym) nagrywarka działała bez problemów. Różne konfiguracje IDE2 (sam LITEON, master/slave, taśma 40/80), wgranie nowych BIOSów do ASUS i LITEON, reinstalacja systemu (Win2K SP4) z najnowszymi sterownikami - nic nie dało. W trybie DOS (dysk startowy Win98) napęd też nie czyta DVD. Dobre rady mile widzine! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
upgrade firmware-u pomaga
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html d. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Próbowałem dwa najnowsze firmware i nic. Może rzeczywiście warto sprawdzić jeszcze starsze wersje?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
a tloczone DVD czyta ? jak nie to nies naped do wymiany.
moj nie czytal niektorych nosnikow (np. Benq -R 2x za 99 gr ) na firmware 0C, 0H i BWSE odczyt ruszyl. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Sorry, ale napisałem wyraźnie - żadnych płyt DVD. Do wymiany napędu nie ma podstaw, bo na innych kompach on działa i to na różnych nośnikach (niestety :-) w serwisie też). Może płyta główna jest podpsuta, choć zestaw nagrywarka CD + czytnik DVD działał bez problemów. Podejrzewam raczej delikatny konflikt sprzętowy, choć wszystkie komponenty komputera dobierałem popularne.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
VIA KT400, zainstalowałem najnowsze sterowniki VIA Hyperion 4in1
Dzięki za zainteresowanie. |
![]() |
![]() |
#8 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Trochę dziwny przypadek jak na VIA
![]() Zrób tak zainstaluj sterowniki ASPI. Można je ściagnąć z www.cdrinfo.pl Nowy bios od codeguys powinien pomóc ![]() Jak to nie pomoże to tylko serwis. Muszą Ci wymienić. Tutaj serwis decyduje na nie sprzedawca. Nie działa to masz prawo zanieść do serwisu i koniec ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 09.10.2004 o godz. 13:18 |
![]() |
![]() |
#10 |
37357051
Data rejestracji: 30.09.2004
![]() |
nagrywarka do wymiany
wszystkie nagrywarki liteona dvd mają problemy czy z odczytem czy z zapisem płyt.
moja rada : oddaj do serwisu i wymień na nagrywarke innego producenta np: lg 4120 .dostajesz nową która nagrywa 12x dvd+r, dvdram 5x, dvddl 2,4x |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To może i ja dam jakiś dowcip: Małżeństwo siedzi przy stole i jedzą obiad Nagle Ona przez nieuwage oblała się zupą Od razu w krzyk: No nie patrz tak na mnie! Wyglądam jak świnia! On spojrzał i mówi: Nooo faktycznie i jeszcze się zupą oblałaś ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() a kolega @non1.0 mowil o lg buuuhahahah ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 10.10.2004 o godz. 18:29 |
|
![]() |
![]() |
|
|