![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2004
![]() |
Co robie źle - dlaczego tak się dzieje?
Witam - nagrywarka LG 1643B oprogramowanie dostałem do nagr. NERO EXPRES.Na komputerze mam Windowsa ME. Pliki mpeg2 ( muzyka) które wcześniej nagrałem na dysk twardy chcę teraz przegrać za pomocą programu z Expres Nero - Power Gold na płyty DVD czyli bez konwertowania. Po ściągnięciu pliku z dysku do okienka podglądu w Power Gold chcę go sprawdzic przed nagraniem - czyli odtworzyć.Przy odtwarzaniu plików mam przerywany nie czysty dźwięk (chropowaty) wydaje mi sie że i klatek odtwarzania też jest mniej.Dlaczego tak sie dzieje? Zainstalowałem nowy sterownik 4.72 ze strony tego forum i efekt jat taki sam. Chcę nadmienić że te same pliki mają dobry dźwięk w programie ULEAD DVD MOVI FACTORY.Wolę jednak nagrywać w Power Gold bo nie muszę robić konwertowania.Jeszcze jedna sprawa - pomimo złego dźwięku zrobiłem próbke i po nagraniu dźwięk jest dobry ale w stacjonarnym odtwarzaczu BELLWOOD który ma DviX i XviD i który wiele dziwadeł czyta tych nagrań z Power Golda nie chchce czytać. Po prostu - ładuje, i po załadowaniu wysówa tacke. Mam drugi stacjonarny
odtwarzacz PANASONICA i o dziwo w Panasonicu odtwarza bez problemu i dźwięk jest OK. W Power Goldzie robię np.kopię DVD z płyty na płytę i bez problemowo. Dziś przegrywałem "GOLDEM" z dysku na płytę DVD i nie wszystko mi nagrał pomimo że wysunął mi tackę, jednocześnie wyskoczył taki napis: Fald to record data to the disc. ErroDVD-OW.ASPI. 2A.04.02.3A.oo,Może ktoś z forum ma jakieś lekarstwo na to. Może ja coś źle robię. Dzięki Ostatnio zmieniany przez irestach : 20.01.2005 o godz. 15:58 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|