![]() |
czy komus dziala wreszcie poprawnie ten flash GS08 z 451 na 851. Czy warto ryzykowac wgraniem go ? Bardzo prosze o konkretna odpowiedz. Dziekuje.
|
Cytat:
|
Dzieki Kowanski zaraz bede prubowal , ale jeszcze jedno pytanko czy miales wgrany bios GSB6 bo taki wlasnie wgralem jakis czas temu i ile wypaliles plytek po zmianie biosu + i - i czy urzywales np. esperanza -4 i platinium +4.Dzieki za szybko odpowiedz pozdrawiam.
|
Czy ktps prubowal wgrywac nowego biosu GS0A jest datowany na 2003.12.15
http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm ja wgralem GS08 i dziala dobrze |
a gdyby tak i moja nagrywarka zaczęła szalęć po zmianie BIOS to można wgrać ten oryginalny i powinno być dalej OK
znalazłem coś tutaj na ten temat ale ??: http://club.cdfreaks.com/showthread....5&pagenumber=1 |
Cytat:
Moja to: November 2003 GSB4 ale też go kiedyś tam zaktualizowałem na GSB6 |
Jakby było coś nie tak to przecież zawsze można powrócić do poprzedniego biosu :)
|
po wgraniu zmodyfikowanego biosu GS08 miałem mały problem prawdopodobnie z buforem cały czas pokazywał 6% a dioda podczas nagrywania ciągle mrugała (tz. inaczej niż zwykle :)). płytkę DVD+RW nagrywał 2 godziny 20 minut (coprawda płyta była nagrana dobrze ale ...:(
ściągnąłem bios GS0A (należy od LDW-851) przerobiłem przy pomocy LDW851FP i narazie jest wszystko w porządku tz. nagrałem DVD+R TDK (ale x4 bo taką tylko płytkę miałem) i DVD+RW VERBATIM (x2,4 - normalnie), płyty czyta wszystkie, kupię jeszcze DVD-R i DVD-RW i sprawdzę. jedno mnie martwi tz. np. w nero info w read pokazuje x6 ?? sprawdzę to jeszcze o i zaczął w końcu współpracować z BookType'm |
Mam takie pytanie czy ktoś próbował wgrywać firm z nagrywarki LDW-451 do LDW-411. Zastanawiam sie czy jest to możliwe i czy nie uszkodziło by sprzętu??? A tak wogóle czy 451 nagrywa lepiej od 411???
|
Jak ktoś się boi sam przerobić może to komuś zlecić ??http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20209246 - cena tylko 30 zł :( - bez komentarza :)
|
Cytat:
Pozdrawiam HD |
Cytat:
|
Cytat:
Jestem tu nowy. Od kilkunastu dni śledzę posty na forum w temacie LITE-ON 451S@851S . Zdziwił mie brak komentarza na ofertę w allegro u kowanskiego (szczególnie u niego). Panowie przecież to hamstwo czystej wody(no ale głupich nie sieją). Przerobiłem moją 451/851 według waszych wskazówek mimo że do orłów w temacie nie należę (a swoje lata już mam). Po w graniu fw GS 08 autorstwa zebry nagrywarka pracowała podobnie jak opisana powyżej tzn. bufor 6% PŁYTA dvd+rwX4 około 2,5 h mrugająca dioda. Po wgraniu GS 08 kowanskiego dvd+rw x4 ok. Wtej chwili mam fw GSOA zcrackowany przez LDW851FP jak na razie ok. Nagrywarka płyty rozpoznaje : Verbatim dvd+r x4 jako x8,Tdk +R x4 jako x 2,4!!!! dziwne może płyta felerna,Akoss dvd+rw jako x2,4,dvd-rw jako x1,byle jakie Gigamaster -r x4 jako x2 , AXE -r x4 jako x2. To tyle moich skromnych doświadczeń. "Panowie macie łby jak mały cygan nogę"(powiedzonko z mojej młodości) Tak trzymać. Ps- czy ktoś się przyglądał SOHW-812S w wiadomym temacie ? |
Witam,
ja też jestem tu zieloniutki, ale zgodnie z instrukcjami wgrałem BIOS od Kowanskiego do 451S i jest miodzio, choć więcej będę mógł powiedzieć po przetestowaniu innych nośników niż tylko DVD+RW:) Pozdrawiam, |
czy komuś działa booktype z 451@851 - jeżeli tak to z jakim biosem ???
próbowałem 08 i 0A i na żadnym nie chce działać .... pozdro xbaca |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |