![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
![]()
Czy mozna zmusic w/w nagrywarke do palenia z predkoscia 1x lub 2x? Uzywam plytek TDK 1x-4x i testowalem rozne programy, ale w kazdym przypadku minimalna predkosc nagrywania to 4x. Wyglada na to, ze 811S nie wypali 1x
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
OK. Wyczailem, ze trzeba zapodac firmware DR8HS0K i bedzie dzialalo. Plik zip juz mam. I co dalej? Jak zrobic update, zeby nie sp... palnika? Jestem zielony jesli chodzi o podmiane firmu. Prosze o porade...
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Nie wiem jaki masz aktualnie firmware, nowszy czy starszy od tego DR8HS0K ? Napisz. Jesli starszy to sprawa bedzie banalnie prosta. Jesli jednak masz nowszy bedziesz musial zaopatrzyc sie w DR8HS0K w pliku bin i uzyc Flash Utility for LiteOn do jego wgrania. Jest w dziale z plikami.
Na marginesie, do czego potrzebna ci predkosc x1 ? Jestes przekonany ze z ta predkoscia zapis bedzie lepszy ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
A jak sprawdzic wersje firmwaru? Sorry za lamerskie pytanie, byc moze odpowiedz jest gdzies 'pod reka', ale skoro juz gadamy...
Plik, ktory sciagnalem jest programem .exe Rozumiem, ze jesli mam starszy firm, to odpalam tego execa i update zrobiony? Czy tak? A co do zapisu 1x. Szczerze mowiac przekonany nie jestem, raczej wydaje mi sie. Archiwizuje prywatne filmy z mysla o tym, zeby przetrwaly wiele lat. Uzywam dobrych (IMHO) nosnikow (TDK). Obiegowa opinia z jaka sie zetknalem mowi, ze im wolniej palone tym lepiej dla jakosci i trwalosci. Ale nie 'drazylem' tematu... A wiec moze warto zapodac nowy watek. Jakie naprawde zalety/wady ma zapis wolny, a jakie szybki ![]() ![]()
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Daruj sobie zapis 1x na Liteonie. Nie bez powodu normalny firmware nie pozwala na zapis z prędkością 1x. Tak wypalone płytki mają znacznie gorszą jakość, niż 2x lub 4x, sama nagrywarka nawet nie widzi większości płyt wypalonych na 1x. Wiem, bo sprawdziłem.
|
![]() |
![]() |
|
|