![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2008
![]() |
Lite-on DH-20A4H i kod regionów - problem
Witam na forum.
Kupiłem wczoraj Lite-on DH-20A4H. Dziś zamontowałem i widzę pierwszy problem: mam kilka oryginalnych polskich DVD z kodem 2, niektóre czyta; przy innych pokazuje komunikat o błędzie kodu regionów. Stara Lite-on 1693S odtwarzała wszystkie ( nie zmieniałem Biosu itp.). Używam XP Prof PL i Power DVD. Pan ze sklepu: proszę walczyć przez weekend, może płyty niektóre są inaczej nagrywane ( ![]() Aż się boję sprawdzać, czy w ogóle coś nagrywa... PS. Jak zamieściłem temat w złym miejscu, to przepraszam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
to wylacz kod regionu w nagrywarce np za pomoca programu kprobe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie.
Nie mogłem wcześniej napisać, ale problem rozwiązałem. Wystarczyło jeszcze raz wstępnie ustawić kodowanie regionu, przy zalogowaniu się jako administrator. Pewnie na początku coś się nie zapisało w systemie - nie wiem dlaczego, bo robiłem jak w instrukcji, tzn. przy perwszym odpaleniu płyty DVD Video i przez okienko, które się wtedy pojawia. Thx, Pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wooooohaaaaaa!!!!
![]() Bój się!!! ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
@VIZZARD
Nagrywa i to jak! ![]() Zasadniczo polecam. Pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No jak? Jak?
Pochwal się ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ok, ale nie wkleję tu wyników badania nagranych płytek spec-programami, bo w kompach jestem amatorem. To raczej kilka uwag o tym, co zauważyłem do tej pory.
1. Jest szybka, CDR 700 MB pali poniżej 3 minut ( dane typu mp3 i .pdf ). 2. Jest nieco głośna, ale przy nagrywaniu to nie szkodzi. Jak czyta, to głośno jest tylko na rozbiegu płyty CD, potem już spoko. DVD czyta cicho cały czas. 3. Dotąd nagrywałem płytki Esperanza, chyba niezbyt tutaj polecane. Nagrywarce to nie robi różnicy. Stare płytki różnych firm czyta bez problemów, także i te, przy nagrywaniu których 1693S zaczynała już się kończyć. 4. Mam Nero 6.3.1.17, które zostało w spadku po starej nagrywarce. Nie musiałem nic ponownie instalować, itp. Dla mnie duże ułatwienie. 5. Chciałem początkowo kupić Liteon DH-20A4P, testowaną na forum. Niestety, brakło i mam A4H. Różnica, to chyba tylko Light Scribe - i tak nie używam. Zatem dla mnie sprzęt w porządku. ![]() Na razie to wszystko. Pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z lite on rw | karpmax | Napędy optyczne CD | 1 | 14.02.2006 21:36 |
Pomocy!!! Problem Lite On SOHW 1673S | lukwrobel | Napędy optyczne CD | 0 | 25.01.2006 21:25 |
Problem z lite on 321240 | MaciejK | Napędy optyczne CD | 4 | 18.08.2002 19:23 |
problem z lite on 32123S | sadist | Napędy optyczne CD | 1 | 04.07.2002 14:22 |
lite on 32123s problem z direct cd | perco | Napędy optyczne CD | 3 | 17.03.2002 18:07 |