Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2003, 21:28   #1
marc07
Bywalec

Data rejestracji: 25.06.2002
marc07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skasowano?? Kurde co jest -cenzura Frorum kontrolowane czy co? Mam nadizeje ze u nas tak nie bedzie...

A moze byście podawali linki bezpośrednio do tych dyskusji na innych forach? Było by miło z Waszej strony Ja zapisuje na dysk kazda dyskusje warta uwagi, bo zawsze moze sie przydac, jak np. jakiś moderator wykasuje

Mysle ze za jakiś czas sie okaże jakaie serje sa podkrecalne a jaknie nie.... Bo robić flache w ciemno i zaryzykowac 700zł to troche za duzo jak dla mnie,no chyba ze w servisie od razu wyminiaja na nowa ale znając przeszłoś LiteON ów to wątpie czy nie sprawdzaja biosów (ale jak ktoś nie ma stickersa naklejonego to moze zaryzykowac bo zawsze mozna go elektronicznie przeflachować)

Nulek kalibracje lasera przeprwadza sie mechnicznie śrubką na głowicy i pierwszy raz słysze zeby EEPROM miał coś do tego, zwłaszcza ze długośc fali jest wartościa stała dla danych rodzajów nosnika a powtarzalnośc procesu technologicznego i procesu montażu eliminuje jakąkolwek korekte dla każdego napędu z osobna-to by trwalo zbyt dłuuugo.

Po drugie "firmware" to oprogramowanie sprzetu czyli program sterujacy wszyskim i zapisamy wąśłnie w EEPROMIE, wiec troche Ciebie nie rozumiem ze firmare musi byc zgodny z blokiem w EEPROMIE. :o Przecież Firmare to zawartośc całego EEPROMA mowiąc ogólnie.

Poza Tym jak posiadasz zgraną całą pamiec w formie bakapu to po nieudanym flachowaniu mozesz wgrac ja ponownie,jesli nie programem typu LtnFlash to programatorem Eeproma (oczywiscie wymaga to juz zaawansowanych narzedzi i wylutowywania pamięci,ale jest to mozliwe bo przecietego EEPROMa mozna 1000x przeprogramowywac..)

Wydaje mi sie ze to co napisałeś pochodzi z innego forum, wiec jakbyć mogł to prosze napisz linka bo podyskutowałbym z tym kimś, bo albo czegoś nie chwytam, albo ten ktos pisze jakies dziwne rzeczy.

Pozdrówka!

Ostatnio zmieniany przez marc07 : 09.10.2003 o godz. 22:16
marc07 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: