![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Skasowano
![]() ![]() A moze byście podawali linki bezpośrednio do tych dyskusji na innych forach? Było by miło z Waszej strony ![]() ![]() Mysle ze za jakiś czas sie okaże jakaie serje sa podkrecalne a jaknie nie.... Bo robić flache w ciemno i zaryzykowac 700zł to troche za duzo jak dla mnie,no chyba ze w servisie od razu wyminiaja na nowa ![]() ![]() ![]() ![]() Nulek kalibracje lasera przeprwadza sie mechnicznie śrubką na głowicy i pierwszy raz słysze zeby EEPROM miał coś do tego, zwłaszcza ze długośc fali jest wartościa stała dla danych rodzajów nosnika a powtarzalnośc procesu technologicznego i procesu montażu eliminuje jakąkolwek korekte dla każdego napędu z osobna-to by trwalo zbyt dłuuugo. Po drugie "firmware" to oprogramowanie sprzetu czyli program sterujacy wszyskim i zapisamy wąśłnie w EEPROMIE, wiec troche Ciebie nie rozumiem ze firmare musi byc zgodny z blokiem w EEPROMIE. :o Przecież Firmare to zawartośc całego EEPROMA mowiąc ogólnie. Poza Tym jak posiadasz zgraną całą pamiec w formie bakapu to po nieudanym flachowaniu mozesz wgrac ja ponownie,jesli nie programem typu LtnFlash to programatorem Eeproma (oczywiscie wymaga to juz zaawansowanych narzedzi i wylutowywania pamięci,ale jest to mozliwe bo przecietego EEPROMa mozna 1000x przeprogramowywac..) Wydaje mi sie ze to co napisałeś pochodzi z innego forum, wiec jakbyć mogł to prosze napisz linka bo podyskutowałbym z tym kimś, bo albo czegoś nie chwytam, albo ten ktos pisze jakies dziwne rzeczy. Pozdrówka!
Pozdraviam ![]() M@rC Ostatnio zmieniany przez marc07 : 09.10.2003 o godz. 22:16 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|