![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2004
![]() |
![]()
Pytanie do osób mających napęd Liteon DVDRW 1633S lub do ludzi którzy mają z nimi kontakt: kilka dni temu kupiłem ten napęd i wszystko działa idealnie, ale... gdy włożę płytkę CDR- tłoczona czy nagrywana bez znaczenia- napęd zaczyna "cykać". Nie muszę niczego odczytywać- wystarczy, że płytka jest w środku. Denerwujące, rytmiczne: cyk, cyk, cyk... Przy płycie DVD cykanie jest cichsze, ale też go słychać. Po kilku minutach gdy płytka przestaje wirować cykanie ustaje. Dzisiaj wymienili mi napęd w sklepie na nowy i jest tak samo
![]() Pytanie: ten model tak ma, czy to akurat ja mam takiego pecha. Nie wiem czy mam znów jechać do sklepu wymieniać sprzęt?? Czekam na Wasze odpowiedzi, bo jak coś, to chcę załatwić sprawę szybko żeby nie było problemu. Pozdrawiam. Martin |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chmm chyba normalka bo w 811/832 też cyka (czasem
![]()
#3 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Tak już ma ten litek. Przy rozpędzaniu jeszcze trochę wyje, a przy wysuwaniu tacki jest takie wrrrrr..... - to jest normalka
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
normalne, wszystkie liteony tak mają i nie tylko z tłoczonymi dvd czy cd.
(mają problem z doczytem tych ktążków) |
![]() |
![]() |
#5 |
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
Nie wiem wszyscy narzekaja na tego litka (SOHW 1633S), a ja mam go fakt, że krótko (jakieś 2 miechy) to nie mam żdnych zastrzeżen. Nic nie cyka, nic nie warczy, nagrywa leganckutko
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sight - jakie normalne ze wszystkie litki maja problemy z doczytem krazkow? propagande siejesz - litni nie maja problemow z odczytem, a ze robia to szybko to rozkrecanie plyty wywoluje halas
|
![]() |
![]() |
#7 | |
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.12.2004
![]() |
Dziękuję za odpowiedzi. Dzisiaj jadę wymienić napęd. Tym razem poproszę o podpięcie na serwisie nowego sprzętu żebym nie musiał z nim znów latać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Toć ja na niego nie narzekałem, a to ze jest głośny mi nie przeszkadza i tak combo wentylek na procku & wentylek na grafie jest głośniejsze. Z odczytem też nie miał problemów, ani tłoczonych / ani nagrywanych
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2004
![]() |
Qrcze, wlasnie tez mam problem z cykaniem w 1633S i nie wiem co robic.
Reklamowac, niereklamowac, a moze mozna cos z tym zrobic ![]() Zawsze mozna trafic na takiego, ktory wogole nie bedzie czytac albo nagrywac. A moze orientujecie sie jak to jest z serwisem. Trzeba koniecznie oddac do sklepu, w ktorym sie kupilo czy moze jest jakis door-2-door ![]() /ja mam tylko gwarancje sklepowa, a sprzet kupilem na allegro takze blisko do tego sklepu nie mam/ A tak na marginesie, mi na poczatku tez nie cykal wiec radze wcale tak sie nie cieszyc ![]() Ostatnio zmieniany przez m3k : 04.01.2005 o godz. 22:23 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
![]()
Witam!
Przegladałem se ostatnio duzo postów na tym forum i prawde mówiąc miałem sie zarejestrować żeby właśnie założyc taki temat ![]() Tak więc ja mam identyczny problem jak kolega martinewg, że po wsadzeniu plytki cd napęd zaczyna cykac , tak samo przy dvd ale już ciszej i tak samo nie miałem tego od początku, tylko zaczęło dopiero po kilku dniach ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Witam
Na forum jestem nowy i od razu zainteresował mnie problem cykającego napędu. Mój LiteON 1613S@1653S CS02 przy niektórych płytkach wydaje takie właśnie odgłosy. Najgłośniej na CD-RW Mediasonic 4-10x Jest to miarowe cykanie (jak w zegarku), które pojawia się, gdy napęd jest aktualnie niewykorzystywany (płyta w środku, wolne obroty). Mimo to wykresy KProbe IHMO wyglądają w normie i z nagrywaniem i odczytem nie mam problemów. Nagrywarka nagrała dopiero 20 płyt. |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
![]()
Takie narzekania na liteon, a wiekszośc go kupuje!!! DLACZEGO
![]() Ja ma nagrywarkę 1633S drugą po 401 /nie liczac nagrywarek CDRW Liteona/, i nie narekam. Nic w nich nie stuka, i wszystko czyta i nagrywa bez żadnych problemów. Fakt jest trochę głosna. Stukania miałem raz ale to były płyty CDR ARITA /pomarańczowe/ chyba wadliwa seria - źle wyważone. Z markowymi nie ma żadnego problemu. Ostatnio wgrałem bios od 1653 CS09 i pieknie chodzi / tak było też z innymi biosami do liteonka czy Sony 710/ Moim zdaniem, uważam liteonki za bardzo dobre wszczególności, że radza sobie bezproblemu z zabezpieczeniami. Jedyny problem to, ze maja problem zapisem płyt 99 min ale ja z nich nie korzystam. Liteon jest OK |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2004
![]() |
Ogolnie rzecz ujmujac Lite-On w swojej kategorii cenowej jest naprawde liderem.
Ale na taka ilosc sztuk co sprzedaje obecnie jego rezim produkcyjny mogl nieco nieco "pojsc w dol" przez co zdarzaja sie braki i niedociagniecia. |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
To Normalka
To Normalka Nie Martw Sie Ja Mam Juz 3 Go 1633s I Tak Samo Cyka.
|
![]() |
![]() |
|
|