![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Lite On i nagrywanie mp3 :(
Witam!
Mam taki problem ze jak nagrywam mp3 na plytke to zawsze jest tak ze potem po nagraniu jak chce skopiowac te pliki to okazuje sie ze zle zostaly chyba nagrane plytke zaczyna mielic i przestaje kopiowac to samo milame jak chcialem nagrac kilka filmow na plytke dvd 1 albo 2 z 4 zawsze nie dzialaly bo pisalo ze blad przy kopiowaniu plikow co robic pomozcie ![]() z gory THX! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakie plyty - to przede wszystkim, bo pewnie tu lezy blad
pozatym napisz jaka nagrywarka i uaktualnij jej bios ja prederuje biosy soniaczy "zrobione" przez codeguys ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
plyt wina to raczej nie bo nagrywalem tez n verbatimach i bylo to samo .. na esperanzach a teraz na emtecach a nagrywarka to SOHW 1633 no a z biosem to boje sie zeby czegos nie zepsuc
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
a pomoze to cos ??
no bo to jest troche chore ze zeby nagrac troche mp3 na dvd trzeba by bylo zmieniac te firmware... |
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
a po co? miedzy innymi po to aby nowe płyty rozpoznawał. edit: i nic tu nie ma chorego komputer to nie magnetowid lub plażowiec z cd a jak ktoś coś napisze w internecie to tak samo nowe oprogramowanie łyknie jak zainstalować? aż za dużo na forum. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 06.06.2005 o godz. 15:51 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
a to napewno rozwiaze ten problem ? no bo to jest dziwne zeby sie nie dalo calej plytki plikami zapelnic bez bledow
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Lajtoniarz
Data rejestracji: 26.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() Co do zmiany firmware'u: nawet jeśli nie pomoże,to nie zaszkodzi ![]() Jeśli masz bios w postaci pliku .exe to jeśli Ci nie wyłączą prądu nie powinno być problemu, a instalacja jest prosta jak budowa cepa... ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Nie podales prawie zadnych informacji, nie wrzuciles screenow testow, ale caly czas sie pytasz "czy to na pewno pomoze?" ![]() A skad mamy to wiedziec ![]() Podaj wiecej informacji, zrob testy nagranych plyt i wrzuc je tutaj, to wtedy bedziemy wiedzieli czy jest to wina jakosci plyt czy raczej czegos innego. A aktualizacja fw na pewno nie zaszkodzi... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
sorry za zadawanie glupich pytan ale nie znam sie na tym tak jak Wy ...
Wiem ze nie chce sie Wam odpisywac na problemy ktore pewnie kiedys juz komus podpowiedzieliscie jak rozwiazac ale mam nagrywarke Lite-On DVD+R 16x DVD-R 8x otoz z nagrywaniem plyt CDR nie mam zadnego problemu ale z plytami DVD glownie z danymi jest problem ze po nagraniu nie da sie wszystkich plikow skopiowac a nagrywanie przechodzi pomyslnie ... edit: Nero CD Speed Test results General Information Operating System Windows XP Professional Drive LITE-ON DVDRW SOHW-1633S Firmware Version BS06 Serial Number Disc DVD-R Capacity 4.33 GB Log Time Elapsed Action [22:58:41] Rozpoczęto test transferu [22:59:03] Anulowane przez użytkownika! [23:00:11] Rozpoczęto test transferu [23:10:33] Błšd! - L-EC UNCORRECTABLE ERROR (031105) czyli plytka na bank zle nagrana?a w nero pisalo ze ok nagrane Ostatnio zmieniany przez 2RIST's : 06.06.2005 o godz. 23:11 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
sorry za post pod postem ale chcialbym odswiezyc temat nie macie jakis pomyslow co moze byc przyczyna tego ze pliki ktore nagrywam na dvd nie chca sie potem kopiowac
![]() a z CDR jest wszystko oka ! |
![]() |
![]() |
#12 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
pomysły takie same:
ASPI DMA MOBO jaka i stery? .................... |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...rywanie+danych
widze ze tu ktos tez mial taki problem ... ja mam podobnie no z 5 divx skopiuja sie 2~3 to samo z danymi tylko wybrane da sie skopiowac a neiktore uszkodzone .. edit: tak wertuja wasza "ksiege odpowiedzi" i nie znajduje zabardzo odpowiedzi czemu tak jest ale gdzeis mi przemklo zeby nagrywac nie jako dvd iso tylko udf/iso ?? hmm moze pomoze ... no bo jak nagrywam iso gotowe na dvd to jest oka tylko z przenoszonymi danymi jest problem .. edit2: hmm nagralem tym dziwnym trybem niby oka wlasnie przegrywam te pliki na dysk total copy tylko ze dziwne bo idzie czasm po 3 mb na sec a czasami spada ... wiec plytka sie troche kopiuje ..tez tak macie czy trzyam sie Wam staly transfer?? Ostatnio zmieniany przez 2RIST's : 07.06.2005 o godz. 18:34 |
![]() |
![]() |
#14 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
po tym wszystkim to tylko serwis albo najwspanialsza rada kolegi @Mily_
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |