![]() |
nic nie rozumiem z Twoich postów ale domyślam się ,że chodzi Ci o nagrywanie mp3 i dvixów jako dane. Napisz na jakim nośniku nagrywasz , czy na DVD minus czy plus. Jeżeli nagrywasz na minus , to pamietaj o zamknięciu sesji. Ten wymóg jest co prawda dla strumienia DVD ale wydaje mi sie że powinien być w Twoim przypadku.
|
'Up' z mojej strony.
U mnie też coś takiego dziwnego się dzieje. Chciałem nagrać dane (w tym przypadku same mp3 + pare obrazków) i wszystko nagrywa się bez błędu, rzekomo wg. programu Nero (wersja 6.3.0.2), ale po włożeniu nośnika do napędu jeszcze raz i po próbie otworzenia płytki wyskakuje klepsydra i..nic. Przejechałem płytkę programem Nero CD-DVD Speed, funkcja skan powierzchni płyty i wyskoczyło parenaście czerwonych kwadracików. Tylko jak to możliwe, skoro wziąłem płytkę wcześniej nie ruszaną z pudełka!!! Patrzę po lampkę - są takie 'mętne' rysy (czyli jakby było coś zapaćkane, ale nie da się tego zetrzeć). Druga płytka, druga próba i nagrywanie staje na buforze 13% gdzieś w ok 30% nagrywania. Oba nosniki, ku mojemu nieszczęsciu - TDK (te fioletowe), 8x, DVD-R (minusy, wiem, ale wcześniej udało mi się na jednym czy dwóch minusach, tych samych nagrać). Nagrywarka - Lite On 1653. Firmware oryginalny, do tej pory działała bez zarzutu więc nie wymieniałem. Co jeszcze mogę dodać? Nagrywałem w trybie DAO, płytkę zamykałem, na dysku z miejscem na pamięć tymczasową było 5 GB wolnego miejsca. Może jakieś sugestie? ;( Może to inny przypadek niż ten w temacie? Proszę, odpiszcie, bo nie chcę narazie ryzykować kolejnego nośnika (tym razem TDK x8 ale DVD+R). Edit: Czy prędkość nagrywania ma coś do poprawności zapisanych danych? Nagrywałem na 8x..to może dlatego. Pomocy :\ Edit2: :cool: No, jednak się udało na TDK DVD+R przy prędkości 4x. Polecam to samo autorowi wątku. I dziękuje za uwagę :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:25. |