![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
www.gutek.xt.pl
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Lite-ON SH-16A7S (SATA) problem z nagrywaniem dvd, cd ok.
Witam.
Mam Lite-ONa SH-16A7S F/W: WS04. Problem polega na tym że praktycznie nie da się na nim nagrać płyty dvd+r (dvd-r narazie nie mam więc nie sprawdzałem, ale wątpie by było lepiej). Faktem że mam kiepskie płyty teraz bo ARO kupione w Makro (dodam że na starym 812@832zebramod nagrywają się super), ale miałem też 6 tdk +r z których 2 się nagrały dobrze. Reszta albo jest pod koniec plyty nie do odczytania lub w ogóle nie da się jej odczytać. Nagrywałem te płyty z szybkościami 2.4x - 4x szybciej już nawet nie próbowałem. Z dvdrw jest troche lepiej tzn. tdk dvd-rw 2x czasem sie jej uda nagrać, natomiast tdk +rw 4x nagrywa w miare dobrze pod warunkiem że odczyta płytę co zdarza się raz na 3 próby. Próbowałem zmiany fw na modyfikowane przez codeguys jednak bez rezultatów. Co najlepsze nagrywarka bez żadnych problemów nagrywa stare cdrw mediastory których nie udało mi się nagrać nawet na teacu 52x24x52. Nagrywarka jest na gwarancji (ma ok. 2miesiące), tylko czy mi ją przyjmą z taką wadą?, bo nagrają jakiegoś verbatima akurat sie uda dobrze nagrać i karzą zapłacić 30zł bo sie okazała dobra. A tak wygląda nagrana 4x tdk:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|