Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.10.2006, 21:59   #1
Kejonasz
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.10.2006
Kejonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do wypowiedzi do @Kejonasza

Zgadzam się

Cóż za informacje można jeszcze zachcieć na temat tego palnika, jeżeli w zasadzie ma się wszystko czarno na białym?

Chyba, że chodzi o coś innego co przeoczyłem...

No właśnie, Czarno na białym to mam jakie możliwości ma nagrywarka ale chciałem dowiedzieć się dlaczego mając takie a nie inne mozliwości nagrywania poszczególnych płyt nie nagrywa DVD+RW chociaz ma je nagrywać, nie chcąc nagrać ze względu na jakiś tryb DAO ? Co to takiego i jaki DAO ma wpływ na to że nie nagrywa mi DVD+RW ? I o to mi chodziło.I jeszcze jedno o co pytałem wcześniej, czy można zaryzykować przepalanie płyt ? Mam na myśli czy mogę nagrać np pojemniejsza płytę na tej nagrywarce niż klasyczna powiedzmy płyta DVDR tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć ? Czy to nie jest ryzyko zniszczenia nagrywarki ?

Ostatnio zmieniany przez Kejonasz : 12.10.2006 o godz. 22:13
Kejonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.10.2006, 22:11   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kejonasz

No właśnie, Czarno na białym to mam jakie możliwości ma nagrywarka ale chciałem dowiedzieć się dlaczego mając takie a nie inne mozliwości nagrywania poszczególnych płyt nie nagrywa DVD+RW nie chcąc nagrać ze względu na tryb DAO ? Co to takiego i jaki DAO ma wpływ na to że nie nagrywa mi DVD+RW ? I o to mi chodziło.
To już napisałem

Tego Emteca DVD+RW nie chce nagrać nie ze względu, że jest tryb DAO

Ale ze względu, że płyta jest kiepska

Czy to będzie DAO czy TAO to nie ma nic do tego czy to będzie +RW czy -RW

Trzeba zwrócić uwagę na jakość płyty

Zakupić przykładowo TDK, Philips lub Sony +RW

Nagrać

I wtedy pogadamy o TAOizmie...

Stary 12.10.2006, 22:22   #3
Kejonasz
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.10.2006
Kejonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=VIZZARD]To już napisałem

Tego Emteca DVD+RW nie chce nagrać nie ze względu, że jest tryb DAO

Ale ze względu, że płyta jest kiepska

Czy to będzie DAO czy TAO to nie ma nic do tego czy to będzie +RW czy -RW

Trzeba zwrócić uwagę na jakość płyty

Zakupić przykładowo TDK, Philips lub Sony +RW

Nagrać

I wtedy pogadamy o TAOizmie...

Wybacz mi biednemu że się tak uczepiłem tego DAO ale właśnie pisze zawsze komunikat że to ze względu na niego płyty nie nagra. Piszesz , że płyta jest kiepska, ale mam dwie takie i ani jednej nie chce nagrać, obie są jak dotad dziewicze, czyżby obie były kiepskie, to byłby zbieg jakiejś okoliczniści. Widzisz mam tu przed soba płytę DVD+RW jakiejś firmy Intenso, ( nie znam firmy) ale nagrywa ją bezproblemowo. Chyba że firma jest super znana ale nie dla mnie. No ale nikt nie powie że płyta firmy Emtec jest nieznana i jest szajsem.

Ostatnio zmieniany przez Kejonasz : 12.10.2006 o godz. 22:25
Kejonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2006, 22:42   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kejonasz

Wybacz mi biednemu że się tak uczepiłem tego DAO ale właśnie pisze zawsze komunikat że to ze względu na niego płyty nie nagra. Piszesz , że płyta jest kiepska, ale mam dwie takie i ani jednej nie chce nagrać, obie są jak dotad dziewicze, czyżby obie były kiepskie, to byłby zbieg jakiejś okoliczniści. Widzisz mam tu przed soba płytę DVD+RW jakiejś firmy Intenso, ( nie znam firmy) ale nagrywa ją bezproblemowo. Chyba że firma jest super znana ale nie dla mnie.
Wybaczam ci wspaniałomyślnie...

Uczepiłeś się jak rzep psiego ogona tego DAO

Pisałem już wcześniej, że sama marka nic nie znaczy

Znasz takie firmy jak TDK czy Verbatim?

Ale to nie przeszkadza im robić kiepskich płyt DVD

Więc zrób tak jak powiedziałem, bo musisz się jeszcze wiele nauczyć

Cytat:
Napisany przez Kejonasz
No ale nikt nie powie że płyta firmy Emtec jest nieznana i jest szajsem
No tego pierwszego to nie

Ale to drugie - to pierwszy powiem ci ja

Reszta - wpisywać się na listę...

1. ......
2. ......
3. ......

.........

333. .....

Stary 12.10.2006, 22:37   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Kejonasz
czy można zaryzykować przepalanie płyt ? Mam na myśli czy mogę nagrać np pojemniejsza płytę na tej nagrywarce niż klasyczna powiedzmy płyta DVDR tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć ? Czy to nie jest ryzyko zniszczenia nagrywarki ?
TU masz podpowiedź jak samemu sobie sprawdzić

Od siebie dodam tylko, że można to też zrobić w Nero CD-DVD Speed

Twoje uprawnienia: