![]() |
Po***322;***261;czenie BenQ z LiteON sprzyja temu drugiemu :)
|
Ilość załączników: 2
Porównanko Litek vs. Benek
Sony DVD+R x16 burn x8 165H6S USB http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1160671328 Sony DVD+R x16 burn x8 1640 BEGB http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1160671328 Jak już Litek pali tak jak Benek, to chyba nie jest aż tak źle :nie: Czy Litek tym modelem ma szanse powrócić do czołówki nagrawających napędów? :pytanie: |
Cytat:
Co do ilości błędów i lepszej korekcji - tak, z pewnością korekcja wpływa ilość błędów Dlatego zawsze mówię o tym, że można oceniać różne palniki sprawdzając go na jednym (niekoniecznie Plextorze) Bo chociaż ta zmienna jednakowego palnika miernika w tym przypadku pozostaje stałą || Co do wypowiedzi do @Kejonasza Zgadzam się :taktak: Cóż za informacje można jeszcze zachcieć na temat tego palnika, jeżeli w zasadzie ma się wszystko czarno na białym? :idea: Chyba, że chodzi o coś innego co przeoczyłem... :czar: |
Coś mi nie pasuje, czemu cd-speed w w/w screenach dal wyzsza ocene skanowi benka jak litek mial mniej bledów ??
PS: to ze na litku jes mniej bledów swiadczy o lepszej korekcji ?? @Kejonasz - nikt ci ksiazki nie napisze o palniczku. A ten screen ktory dales jest z programu ktory dostarcza informacji na temat napedu, wiec chcesz informacji na temat informacji ?? :> EDIT: nieaktualne, vizzard dodal adnotacje do screenów |
To co wstawiam to chyba jest to co obsługuje moja nagrywarka. Czy możesz coś o niej powiedzieć ? http://img85.imageshack.us/img85/387/infotoljs9.png
Będę wdzięczny za jakas opinię. |
Ilość załączników: 2
eProformance DVD+R x8 burn x8 165H6S HS0E USB
Benek Skan http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1160662425 Litek Skan http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1160662425 I tak mała dygresja i komentarz do powyższego Jak widać nie jest prawdą że Benek nie nadaje się do skanowania płytek :nie!: Błędy w przypadku obydwu skanów są w tych samych miejscach, jedynie skala jest może trochę różna Ale to ze względu na ECC które w przypadku Litka mierzone jest przy 8/1 a w przypadku Benka 8/8 Jednak wyniki nie różnią się aż tak zbytnio :nie: :mruga: |
@Kejonasz!
Zostaw instrukcję bajdukcję w spokoju! To co tam napisali a życie to zupełnie dwie inne sprawy :taktak: Generalnie teoretycznie Litki zawsze lepiej paliły na DVD+R I co by nie napisali to i tak weź na tapetę dział Nośniki i sobie zobacz na czym nagrywać :czytaj: Poczytaj generalnie też forum czy serwis, a dowiesz się różnych ciekawych rzeczy o których instrukcja nie traktuje :nieee: Dowiesz się między innymi, że nawet dwie takie same płytki, przykładowo Emtec DVD-RW Mogą pochodzić od innego producenta - to znaczy z innych tłoczni I mogą nagrywać się zupełnie diametralnie... Także nie cytuj instrukcji tylko zobacz na forum :czytaj: Jak to robią Lwy i Tygrysy które niejedno DVD już zżarły... || :mruga: |
Wybaczcie ze piszę jeszcze raz, ale przeoczyłem wypowiedź Vizzarda "Zmień tę płytę Emtec na jakąś zalecaną " , no ale w instrukcji od nagrywarki nie pisze jakie są zalecane tylko jakie obsługuje. A te akurat obsługuje, mam tu na myśli DVD+RW i nie pisze jakiej to ma być firmy, dlatego zapytałem jeśli tak, to dlaczego nie ? :D Myślę że nie o firmę tu chodzi, bo mam tej samej ale minus i nagrywa super. Tych nie chce, wiec dlatego zapytałem czy to wina nagrywarki czy płyty, i co to te DAO, bo to jest niby powodem tego.
|
No tak,ale w instrukcji od nagrywarki pisze wyra***378;nie ***380;e DVD+RW obs***322;uguje, a tu figa z makiem. Powiedzcie mi jeszcze tylko , dlaczego i co to oznacza ***380;e problem z trybem DAO. Bo taki momunikat wy***347;wietla i wysuwa p***322;yt***281;. No a je***347;li obs***322;uguje DVD+RW to powinien nagra***263;, a ona nawet nie chce jej zczysci***263;, wysunie i ju***380;. Jaka jest r***243;***380;nica miedzy minusami a plusami, jakie s***261; "lepsze" np do film***243;w ? A do czego "lepsze" s***261; minusy ? Nagrywam DVD od niedawna i jeszzcze nie jestem w tym mocny.Nagrywam na firmowych p***322;ytach, wi***281;c chcia***322;bym przy okazji wiedzie***263; dlaczego nagrana prawid***322;owo p***322;yta DVD jest odczytywana bez ***380;adnych problem***243;w w komputerze a kino jej nie widzi i pisze "NO DISC" ?
|
Cytat:
I problem zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki... :czar: |
Witam. Jestem tu pierwszy raz. Mam problem jesli chodzi o Lite-ON DVDRW SHW - 160 P 65. Jest nowa i ***347;wietnie nagrywa, jednak problem tkwi w tym ***380;e nie chce nagrywa***263; p***322;yt DVD+RW. Wy***347;wietla komunikat co***347; o DAO i wysuwa p***322;yt***281;.Czy mo***380;e kto***347; mi pom***243;c, o co tu chodzi ? P***322;yty DVD-RW czyta i nagrywa bez problemu. nagrywam na firmowych DVD TDK i nie mam k***322;opotu ale z t***261; mam. DVD+RW jest firmy Emtec.
|
Cytat:
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Dzi***281;ki. :spoko:
Teraz pro***347;ba o wypa***322;y 16x.... plikiem testowym Nero. :> :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57. |