![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
Lite On SHM 165P6S
Kilka dni temu miałem małe problemy z kompem, które w końcu udało mi się rozwiązać. Używałem bootowalnego Linuxa(normlanie jade na Win Xp Sp3) z płyty i przy jego pomocy wypalałem płyte, już wtedy program K3B nie mógł skasować moich płyt CD-RW i DVD-RW , udało mi siędopiero zapisać na czystej płycie CD. Już miałem problemy żeby zabootować system z płyty bo nąpęd się męczył, kręcił płytą a po chwili słychać było takie pyk po paru sekundach znów i tak kilka razy. Naszczęście mam stara nagrywarke LG i na niej wszystko śmigało. Teraz jak już mam sprawnego kompa ale nargrywarka Lite On ma ogromne problemy żeby przeczytać jakąkolwiek płyte. Mieli płytą, znów słychać to pykanie i na tym koniec. Sprawdzałem kilka płyt moje RW nie czytał w ogóle, tą wypaloną pod linuxem zawsze czyta, bootowalnego linuxa też czytał , sprawdzałem płyty z gazet też nie czytał. Wgrałem na nowo ASPI, bios MSOR (ten sam miałem wcześniej) i teraz płyty z gazet czyta(ale filmy się tną), bootowlanego linuxa nie czyta, płyte CD-RW z problemami ale czyta(sprawdzałem jeszcze raz i znów nie czyta), płyte z windowsem mieli przez chwile i słychać to pykanie. Obie płyty RW sprawdzałem na stacjonarym DVD i śmigają bez problemów.
Czy wypalanie płyt pod Linuxem mogło jakoś wpłynąć na nagrywake że teraz mam takie porblemy? Jakieś sugestie? W biosie,nero i systemie nagrywarka jest widoczna. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Inturis Suite Lite Viewer | gregor28 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 1 | 11.05.2008 13:49 |
Shm 165p6s | PiotrekPoznań | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 2 | 28.08.2006 18:04 |
LiteOn SHM - 165P6S - problem a zaktualizacją biosu. | DeeJaySqter | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 6 | 13.06.2006 10:27 |
Umarł Kazaa Lite, niech żyje DietKazaa ? | DreamCrusher | Off topic | 2 | 10.12.2003 20:25 |
KaZaA 2.02 Lite ::Cracked:: | +++LeWaP+++ | Off topic | 6 | 11.02.2003 01:03 |