![]() |
zasilacz raczej odpada... ale
podepnij naped innym kablem, najlepiej z innej wiazki :taktak: |
Znaczy chodzi mi o to, że jakby coś się rąbało z zasilaczem, to komputer działałby niestabilnie (zwiechy, restarty, bady na hdd itp). Podejrzewam, że problem z tacką może być spowodowany nie zamykaniem eject'em. Jeżeli możesz to podaj jak mogę przetestować zasilacz (jakieś "domowe" sposoby, bez oddawania komputera na serwis), oprócz zmierzenia napięć, obciążenia kompa (niedawno grałem przez jakieś 2h w Gothica 3, przy którym komp jest nieźle obciążony). Z góry dzięki.
|
taaaa...
a ja w***322;a***347;nie tak to odczuwam |
Cytat:
|
Cytat:
:ban: :szczerb: Cytat:
spróbuj docisnąć molex i sprawdź zasilacz :tak!: :> |
Cytat:
|
tacki nie lubia jak sie je popycha :nie:
jak masz jeszcze naped na gwarancji, to mozesz go oddac a noz dostaniesz nowy, sprawny :] |
Cytat:
Jak najbardziej jest to mozliwe. Po to jest przycisk eject, żeby go używac :D Niektórzy producenci wręcz otwarcie piszą, żeby nie popychać tacek w ich napędach. |
OK. A teraz jeszcze inne pytania.
Czy problem z nie wysuwanie się tacki mógł być spowodowany zamykaniem napędu przez popchnięcie? Zauważyłem, że jak zamykam przez naciśnięcie przycisku eject, to problem na razie nie występuje (chociaż nie mogę tego powiedzieć na 100%, bo trochę za krótko to testuję). I następne pytanie. Czy napęd oddać "na gwarancję", czy poczekać jeszcze trochę w nadziei, że problem ustąpi? Mam takie przypuszczenia, bo kilka miesięcy temu tacka też się nie wysunęła, ale było to tylko raz i aż do tej pory nie było z tym problemu. |
sprobuj dwa razy szybko nacisnac przycisk eject (tak jak myszka klikasz)
|
Dzi***281;ki za odpowied***378;, ale nie zajarzy***322;em o co Ci chodzi w tym zdaniu
Cytat:
Wi***281;c czekam na posty innych os***243;b, kt***243;re spotka***322;y si***281; z takim lub podobnym problemem. Dodam jeszcze, ***380;e podobn***261; komplikacj***281; mia***322;em ze swoim starym LG, kt***243;ry przed wypluciem tacki, "zastanawia***322;" si***281; nad tym (musia***322;em poczeka***263; kilka sekund a***380; klapka si***281; otworzy i wyst***281;powa***322;o to tak***380;e po d***322;u***380;szym nieu***380;ywaniu nap***281;du). "Poszed***322; na gwarancj***281;" i zosta***322; wymieniony na nowy, ale mia***322; on jeszcze problemy z odczytem r***243;***380;nych p***322;ytek. Edit: W***322;a***347;nie chcia***322;em otworzy***263; nap***281;d i niestety tacka znowu si***281; "zaci***281;***322;a" po oko***322;o 1h nieotwieraniu. |
Cytat:
Ale może przez przypadek włączając opcję dwukliku Zaznaczyłeś też oprócz myszy także i napęd DVD? :idea: || |
LITE-ON SHM-165P6S - problem z tacką
Witam
Mam dziwny problem z w/w nagrywarką. Po dłuższym nieużywaniu nagrywarki, gdy chcę wysunąć tackę, za pierwszym razem niestety klapka nie wyskakuje, słyszę obroty silniczka, ale nic się nie dzieje. Za drugim razem i następnym ten problem już nie występuje, tacka działa normalnie. Problem występuje po kilkugodzinnym "nieruszaniu" nagrywarki np. po włączeniu komputera z nocnego odpoczynku. Z kablami jest wszystko w porządku, przełączałem i dociskałem je, bez żadnego rezultatu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Jeżeli tak to prosiłbym o radę. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |