Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.12.2004, 19:46   #1
Fliper23
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.12.2004
Fliper23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on SOHW 1633S, a płytki DVD-R

Witam (po raz pierwszy) !

Mam pytanie dotyczące nieodtwarzania płytek DVR-R na tym Liteonie. Płytki brałem z kilku źródeł i zima. Najdziwniejsze jest to, że ten mój napęd u kolesia działa (czyli czyta minusy). Z pozostałymi płytkami jest wszystko oki, tylko te minusy. Próbowałem już wielu rzeczy: Aspi, upgrade biosu płyty głównej, nowe sterowniki, przekładanie taśmy, reinstalacja systemu, istalacja servispaków wszelkiej maści itp... Bałem się tylko robić bios do DVD-RW, bo... jest nowa, i na gwarancji. Zastanawia mnie tylko, czemu u kumpla działa (koleś ma Assusa płytę) a u mnie nie?? Może właśnie przyczyna tkwi w płycie głównej?? Ktoś się spotkał z czymś takim, albo macie może pomysł na to cósko?

Pozdrawiam
Fliper
Fliper23 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2004, 21:45   #2
songoku
Bywalec

Data rejestracji: 19.08.2002
songoku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mi nie czytala prawie zadnych plytek procz Vebatimow, a u dziewczyny te same plyty czytalo bez zadnych problemow [na napedzie DVD] ... wiec mojego 1633s odeslalem na biale niedzwiedzie ...
Stary 16.12.2004, 07:56   #3
comptom
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.06.2004
comptom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A u mnie odwrotnie:
- na Lileonie 851 nie mogłem odczytać kilku DVD-R (które wcześniej nagrałem tą nagrywarką)
- zmieniłem na 1633 i te same płyty czyta bez zająknięcia - oczywiście wgrałem najnowszy bios

Mam Asusa na Nforsie2 (A7N8X-X) i jak dotąd tylko na sterownikach od Windy działa dobrze (po wgraniu innych nie działa bitsetting)

pozdr.

Twoje uprawnienia: