![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
Lite-on SOHW 1633S, a płytki DVD-R
Witam (po raz pierwszy) !
Mam pytanie dotyczące nieodtwarzania płytek DVR-R na tym Liteonie. Płytki brałem z kilku źródeł i zima. Najdziwniejsze jest to, że ten mój napęd u kolesia działa (czyli czyta minusy). Z pozostałymi płytkami jest wszystko oki, tylko te minusy. Próbowałem już wielu rzeczy: Aspi, upgrade biosu płyty głównej, nowe sterowniki, przekładanie taśmy, reinstalacja systemu, istalacja servispaków wszelkiej maści itp... Bałem się tylko robić bios do DVD-RW, bo... jest nowa, i na gwarancji. Zastanawia mnie tylko, czemu u kumpla działa (koleś ma Assusa płytę) a u mnie nie?? Może właśnie przyczyna tkwi w płycie głównej?? Ktoś się spotkał z czymś takim, albo macie może pomysł na to cósko? Pozdrawiam Fliper |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.08.2002
![]() |
mi nie czytala prawie zadnych plytek procz Vebatimow, a u dziewczyny te same plyty czytalo bez zadnych problemow [na napedzie DVD] ... wiec mojego 1633s odeslalem na biale niedzwiedzie ...
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
A u mnie odwrotnie:
- na Lileonie 851 nie mogłem odczytać kilku DVD-R (które wcześniej nagrałem tą nagrywarką) - zmieniłem na 1633 i te same płyty czyta bez zająknięcia ![]() Mam Asusa na Nforsie2 (A7N8X-X) i jak dotąd tylko na sterownikach od Windy działa dobrze (po wgraniu innych nie działa bitsetting) pozdr.
|
|