![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2005
![]() |
Lite-On SOHW 1653S
Joł, mam taka sprawe, zapodał był ktos moze linkiem do Biosu w wersji CS02 do Litka 1653S (to taki bios jaki mialme na starcie, wgralem CS09 , ale potrzebuje wrocic do tamtego) , z góry thx.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Po co chcesz wrócić?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Właśnie, tez się zastanawiam po co chcesz wrócić. Teraz mam jeszcze CS02 i mam zamiar wgrać coś nowszego. Coś nie tak z CS09 ??
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2003
![]() |
z CS09 jest bez zmian
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Czesc no walsnie co Ci niechodzilo ze zdecydowales sie na zmiane biosu??
Wlasnie kupilem sobie ta nagrywarke i na poczatku mialem z nia problem ale to byla wina terownikow zainstalowanych na moim kompie teraz jest OK nagrywa. Nagralem film na dvd na PLATINUM 8x na stacjonarnym DVD chodzi spoko. Testowalem K-probe to co nagralem i rezultat jest taki: ![]() Mozecie mi powiedziec jak odczytywac te wykresy?? Dzieki i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Kupiłem z SC02 zrobiłem UPGR do SC09 i dalej nie nagrywa DVD-R ... czytam dalej.
PS. z DVD+R działa spoko. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2005
![]() |
Chcialem wrocic do oryginalnego biosu gdyz na cs09 bylo jeszcze gorzej :/ , Nagrywara ma jakies 2 tydnie i moje nagrywanie wypada nastepujaco:
5 plyt CD Verbatim - nagrywane w predkosci x16 i 3 zepsula :/ TDK DVD-R - najwyzsza predkosc udalo mi sie 4x (plytki firmowane na 8x) , przy 6x i 8x od razu na poczatku niszczy plyte TDK DVD+R - ***ie na poczatku przy najnizszej predkosci - 4x Dzis odnisolem nagryware do sklepu, no bez jaj. Fajnie bedzi ejak uznaja ze sprawna i oddadza bez niczego :/ |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Ja nie wiem - wszyscy narzekają na tę nagrywarkę, a ja chyba jestem jednym z niewielu zadowolonych - owszem ograniczyłem się do płyt DVD- Verbatim i TDK oraz Plextor - nie udało mi się na razie zepsuć ani jednej płyty... Zresztą zawsze nagrywałem na tych markach. Na razie nagrywam na "-" ze względu, iż mam zapas tych płyt (posiadam także Panasonica w laptopie - który nagrywa tylko "-" stąd ten zapas). Odczyt płyt szybki - odczytuje nawet nośniki, których nie czyta mój "laptopowy" DVD-RW, nagrywa Platinium x8 jako x8 (miałem okazje testować DVD+/- RW LG 12x i nagrywał je x4) i nie "chrobocze" przy transporcie (mam go w kieszeni USB 2.0) jak LG. To tylko moje wstępne wrażenia... nie jestem za wojną LG kontra Lite-On... Po prostu stwierdzam fakty, gdyż przez 2 tygodnie miałem LG i go odsprzedałem... Muszę stwierdzić, iż czytnik Lite-On jest bardziej "chamski" przy zamykaniu szuflady (czasami mam obawy czy mi palców nie przytrzaśnie ;-) ) i głośniejszy w momencie odczytu... mi to jednak nie przeszkadza. Lite-on ma dobry transfer, korekcja błędów itp. Mnie wystarcza tak jak jest - jednak jak ktoś chce nagrywać na szajsie za 1 zł to raczej się nie nadaje...
Ostatnio zmieniany przez Raferti : 10.01.2005 o godz. 08:51 |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Mój LiteOn 1653S jest wszystkożerny. Pali na wszystkim. Nie narzekam. Jeszcze nie zwalił żadnej płytki, nawet z tych najtańszych. Mam wgranego Memorexa BWSE.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
Mój Litek 1653S też jest baez zastrzeżeń. Odtważam na DVD Cyberchome 462 i wszystko idzie ok. nawet divx z napisami.
Pozdrówka |
![]() |
![]() |
|
|