![]() |
Napewno te, kt***243;rych nie kupili***347;my, tak przynajmniej, nam si***281; wydaje, ***380;e s***261;, patrz***261;c na zapewnienia producent***243;w, a tak naprawd***281; maj***261; bardzo zbli***380;ony poziom produkowanego ha***322;asu :).
Nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi, poza tym, jak naprawde zale***380;y Ci na niskim poziomie ha***322;asu, to w pakiecie nero jest taki programik kt***243;rym mo***380;na zmniejszy***263; pr***281;dko***347;***263; odczytu p***322;yt (nie wiem czy dzia***322;a ze wszystkimi nagrywarkami), a tym samym ha***322;as. |
Wracając do tematu...
Nie mogę rozkręcić tego Lite-On'a. Udało mi się jedynie zdjąć blachę od spodu: tu Jedyna możliwość, to zdjęcie panelu z przodu, ale mimo podważenia zatrzasków nie mogę tego zrobić (a nie chcę targać z całej siły). Gdzie znajduje się mechanizm odpowiedzialny za wysuwanie tacki? |
Na panelu jest otworek, we***378; spinacz i w miar***281; delikatnie w***322;***243;z w ten otworek, tacka powinna si***281; bez problemu wysun***261;***263;, a dalej to juz z g***243;rki
|
|
Próbowałem wcześniej ze spinaczem ale przy włączonym komputerze - co nie dawało efektu. Przy wyłączony udało się wysunąć tackę.
I rezultat jest taki, że teraz tacka działa dobrze. :jupi_pet: Wysuwa się i nie wypluwa jakoś krzywo płyt. Jeśli tylko nie będzie sprawiać dalej fochów... :) Jak znów coś będzie się psuć, to na pewno napiszę. ;) Dzięki za wszystkie rady. |
Errata: tacka się znów blokuje. :sciana: Rozkręciłem napęd tak jak to jest pokazane w FAQ i nie widzę żadnych oderwanych mechanizmów... mogę potem zamieścić zdjęcia.
Na dodatek zablokowała mi się wysunięta tacka. :sciana: Blokuje ją taki mały plastik, jak go odegnę, to podnosi się cały mechanizm z laserem i nie mogę cofnąć tacki do środka. Czy po podpięciu do komputera zasunie się to samo? Nie chciałbym ryzykować jakimś zgrzytem :blee: Fajnie macie tu mordki. :uklon: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:18. |