![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Sp ,lp , Ep
jak mam nagrać na DVD 240 min , 360 min??mam TOshibe SDR-5112 .wogule dam rade nagać .NA płycie np TDK pisze ze mozliwe jest nagranie ponad fozyczną bariere pojemności .Możliwe jest takie coś
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Możliwe, jeśli odpowiednio zmniejszysz bitrate, stracisz na jakości, ale wejdzie więcej - coś za coś.
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
aha , ale bardziej interesowało mnie jak moge nagrać coś w EP(extendet paly) do 360 min.Pisze ponieważ przeczytałem niechcący tył opakowania od DVD-R TDK.jest tam ramka , ale niewiem czy jakiśprogram mi to umożliwi czy co?? właśnie jak uaktywnić te tryby nagrywania.Ja nagrywam tyko do normalnej pojemności.czytałem inne wypowiedzi ale nie ma tam jak to nagrać , jakim programem , może czegoś nie jaże.
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Te tryby można ustawić tylko na stacjonarnych nagrywarkach DVD. Na komputerze po prostu ustalasz bitrate kompresji filmu, jaki chcesz nagrać na płytę, najlepiej w taki sposób, żeby nie zostawić zbyt dużo wolnego miejsca. Uprzedzam, że nagranie 360 min na 4,7 GB mija się z celem, jakość będzie fatalna, a bynajmniej daleka od typowego DVD Video.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
dziękówa.Myślałem ze moge tak ustawić tryb ze moge upchac tam ok 7GB jak wyglada to z opisu a chodzi o pliki wideo.teraz jasne.
|
|