Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.07.2004, 09:23   #1
mateusz_se
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 40
mateusz_se w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Lite-ON SOHW 832S

Witam!
Niedawno kupiłem nagrywarkę DVD Lite-On 832S, lecz napęd ten ma wgraną najstarszą wersję BIOSu, a ja chciałbym posiadać najnowszą likwidującą kilka błędów... W jaki sposób mam zrobić aktualizację?? Proszę o dokładną instrukcję
mateusz_se jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.07.2004, 09:30   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,723
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1. wchodziasz na liteonit.com
2. szukasz biosu do swojej nagrywarki
3. sciagasz
4. rozpakowujesz
5. odpalasz *.exe
6. zgadzasz sie na update
7. restart
8. wykrywa nowy sprzet
9. dziala
10. no chyba prosciej sie nie da
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline  
Stary 28.07.2004, 09:34   #3
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
o prosciej juz sie nie da masz racje.
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 28.07.2004, 09:39   #4
mateusz_se
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 40
mateusz_se w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tylko tyle?? I to wszystko odbywa się z poziomu Windows XP?? A ja myślałem, że ta aplikacja to BIOS, i że jeszcze potrzebuję programu do flashowania... Napisałeś tak, bo już to robiłeś?? czy też tak Ci się tylko wydaje, że tak się powinno robić?? Rozumię, że napęd muszę mieć podłączony jako jedyny jako master??
mateusz_se jest offline  
Stary 28.07.2004, 09:42   #5
_Vip_
overclocker
 
Avatar użytkownika _Vip_
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 377
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wejdz na strone LiteOn'a : www.liteonit.com ,sciagasz najnowszy firmwere do 832S i wsio http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-832S

pozniej wystarczy ze klikniesz na sciagniety pliczek i dalej juz z gorki

taaaak,to naprawde bardzo skomplikowana operacja
_Vip_ jest offline  
Stary 28.07.2004, 09:52   #6
mateusz_se
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 40
mateusz_se w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation

Nie musi byc on jedynym napędem na "pomocniczym kanale" i ustawionym na "master"?? Bo mam jeszcze jeden napęd na tym kanale... Lite-On jest "Slave"...
mateusz_se jest offline  
Stary 28.07.2004, 09:56   #7
_Vip_
overclocker
 
Avatar użytkownika _Vip_
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 377
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie,nie musi

chyba za duzo sie naczytales na temat dosowego flashowania ]]
_Vip_ jest offline  
Stary 28.07.2004, 09:59   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,723
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez mateusz_se
Tylko tyle?? I to wszystko odbywa się z poziomu Windows XP?? A ja myślałem, że ta aplikacja to BIOS, i że jeszcze potrzebuję programu do flashowania... Napisałeś tak, bo już to robiłeś?? czy też tak Ci się tylko wydaje, że tak się powinno robić?? Rozumię, że napęd muszę mieć podłączony jako jedyny jako master??
napisalem tak bo mialem wizje taki sen na javie
podalem ci najprostszy sposob łopatologicznie
P.S. linkow to mi sie wstawiac nie chcialo
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:05   #9
mateusz_se
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 40
mateusz_se w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation

Spójrzcie na: http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-2.html
Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie??
mateusz_se jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:07   #10
_Vip_
overclocker
 
Avatar użytkownika _Vip_
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 377
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
grrrr ale jestes uparty,ile razy trzeba ci tluc ze nie musi byc sam i za kazdy z nas czasami robil cala operacje kilka razy dziennie
_Vip_ jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:10   #11
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mateusz_se
Spójrzcie na: http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-2.html
Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie??
Prosze cie przestan codziennie robie to po pare razy na swoim sprzecie. nie musi byc jako jedyny na kanale.
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:12   #12
mateusz_se
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 40
mateusz_se w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation

Dobra, dobra, chciałem się tylko upewnić... mam tę nagrywakę od wczoraj, a przecież takie "eksperymenty" są powodem do utraty gwarancji... Tylko po co na cdrlab.pl pisali takie rzeczy??
mateusz_se jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:13   #13
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,723
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez mateusz_se
Spójrzcie na: http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-2.html
Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie??
@_Vip_
napiszmy mu ze nikt tego nigdy nie robil i nie bedzie bo straty morane, finansowe i psychiczne beda tak wielkie, ze na wet w zyciu po smierci bedziemy odczuwac ich skutki

@mateusz_se
TO ROB TAK JAK JEST NAPISANE TAM I SIE GŁUPIO NIE DOPYTUJ
gwarancje tracisz jak przerabiasz na inny model, ale jak powrocisz to i tak ci tego nie udowodnia !!!
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:22   #14
mateusz_se
Bywalec
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 40
mateusz_se w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spkojnie... Niedługo wychodzę, a jak wróce, to się wezmę az upgrede...
mateusz_se jest offline  
Stary 28.07.2004, 10:28   #15
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mateusz_se
Spkojnie... Niedługo wychodzę, a jak wróce, to się wezmę az upgrede...
To fajnie!

Bo jak ty nie wyjdziesz, to ktoś tu wyjdzie

Z siebie
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.