![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
LITE-ON SOHW-1653S (CSTJ) i aktualizacja
Witam!
najpierw szukalem na forum czegos o tym problemie i nie znalazlem... mianowicie zaczne od poczatku.... gdy kupilem wypalare mialem bios CS02 i nie moglem palic dvd-rw sony, wiec polecili mi bym wgrywal coraz to nowsze biosy... wszystko bylo dobrze to poki nie wgralem biosu CS09, od tego momentu moja wypalara nie zamykala plyt/sesji.... moglem czekac godzine i nic, plyta jak sie krecila i dioda mrugala, tak sie krecila i dioda mrugala..wgralem wiec najnowszego biosa na tamta chwile CSTJWIN i problem nadal sie powtarzal... na biosie CS02 nigdy czegos takiego nie mialem... i teraz pojawil sie nowy bios firmware CS0G, ktorego chcialbym wgrac... ale co sie okazuje po sciagnieciu? gdy uruchamiam go z pulpitu pokazuje mi sie okienko ERROR ![]() i po kliknieciu OK flash sie wylacza... i teraz jest pytanie; jak mam wgrac ten bios... i czy jak pojde do sklepu tam gdzie kupilem i powiem ze wypalarka dzialala ale juz niedziala, i jak sie spytaja czy wgrywalem bios i odpowiem, że tak, to sie obawiam zeby nie powiedzieli mi zebym teraz wsadzil sobie ja w d... i jeszcze bym prosil jakby ktos mi udostepnil biosa CS02, na ktorym mi wszystko elegancko dzialalo.... pozdrawiam i prosze mnie nigdzie nie odsylac... |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Ostatnio zmieniany przez zorg : 10.03.2005 o godz. 23:24 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
udalo mi sie wgrac, ale
nadal to samo... nie zamyka sesji/plyty na cd i dvd :/ i wciaz nie moge zaaktualizowac firmware sciagnietego z liteonit CS0G... ten sam komunikat wyskakuje... :/ edit znalazlem w sieci programik '1653S.CS0G.patched-cf-ledfix.exe' ktory zmienil mi z cstj na oryginalny firmware lite-ona cs0g... niestety dzisiaj juz sil nie mam na testowanie czy dziala, ale poki co prosilbym o bios CS02... Ostatnio zmieniany przez Glancio : 11.03.2005 o godz. 00:06 |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
niestety aktualizacja biosu nic nie pomogla... nagrywarka dalej nie zamyka plyt, a co wiecej po 10 minutach wypalania plyty, ktora skonczyla sie palic po 2 minutach w nero wyskakuje mi taki blad...
Kod:
23:42:56 #35 CDR -1169 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1858 Jednostka logiczna nie jest gotowa - operacja w trakcie! 23:42:56 #36 TRANSFER -24 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1858 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! 23:45:08 #37 CDR -201 File WriterStatus.cpp, Line 167 Niewłaściwy stan zapisu! LITE-ON DVDRW SOHW-1653S\H1 T0 23:45:08 #38 TRANSFER -24 File WriterStatus.cpp, Line 167 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! 23:45:08 #39 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1832 Zapis z prędkością 48x (7*200 KB/s) nie powiódł się! log |
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2005
![]() |
Oddaj do wymiany. U mnie DVD-RW Sony pali bez problemu (wprawdzie LiteOn 1633S, ale to prawie to samo).
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
juz po problemie.... moj nero 6.6.0.3 gryzl sie z nagrywarka po wgraniu biosu wyzszego niz CS02.... najnowsze nero wystarczylo wgrac, albo wypalac plytki w czyms innym... np. obrazy alcoholem 120%
|
|
|
![]() |
|
|