Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 1633s a nagrywanie na różnych nośnkach (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1633s-nagrywanie-roznych-nosnkach-43300/)

Salem 24.11.2004 12:28

Cytat:

Napisany przez anasiza
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki

Jeżeli chcesz się dużo dowiedzeić swojej nagrywarce to poczytaj TEN TEMAT. Tylko nie czytaj na wyrywki,tylko ja to mówią od deski do deski. Wiele można się dowiedzieć na temat Lite-On 1633s. Bitsetting na tej nagrywarce jak najbardziej możliwy czy to na DVD+R, czy na DVD+RW, szczegóły w linku, który podałem.

Powodzenia

VIZZARD 24.11.2004 12:04

Cytat:

Napisany przez anasiza
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki

Niestety mam 832 i nie siedzę aż tak w temacie 1633

Ale wiem, że były jakieś problemy z bitsettingiem
Kwestie biosów czy też softu :idea:

Jednak jest to do zrobienia :taktak:

Jeżeli chcesz dokładnie się wywiedzieć zapytaj slawkaj

On w temacie 1633 jest na bieżąco

I ciągle coś tam grzebie :>

Jak on nie wie - to nikt nie wie :>

anasiza 24.11.2004 11:54

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To, że jesteś początkujący

Nie oznacza chyba, że jesteś analfabetą :O

Czy też nieudacznikiem życiowym? :wow:

Mogę jednak się mylić ... :>

Zapraszam TU oraz TU :czytaj:

VIZZARD 24.11.2004 11:36

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez icemac
:piwo: :piwo: dla VIZZARDA

ja tam jeszcze odpisuje, bo przeciez w pracy zasuwam :>

No! :piwo: zawsze chętnie

BTW Oczywiście zapomniałem o cake

Cake - to takie pudełko na płyty jest :taktak:

Najczęściej spotykane to na 10 szt, 25szt, 50szt, 100szt :D

icemac 24.11.2004 11:21

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

:piwo: :piwo: dla VIZZARDA

ja tam jeszcze odpisuje, bo przeciez w pracy zasuwam :>

VIZZARD 24.11.2004 11:18

Cytat:

Napisany przez anasiza
Dzięki ale ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie mam do ciebie pytanie co to znaczy bitsetting i określenie AZO

icemac 24.11.2004 11:17

Bitsetting w laicki sposob to mozliwosc zmiany, jak bios oferuje taka opcje, plytek DVD+R aby byly widzialne przez odtwarzacze jako DVD-ROM (wieksza kompatybilnosc) - program zmienia info o plytce i jest widziana jako -ROM

a AZO to no jakby to rzec model plytki "Verbatim AZO 4x" - tak sie nazywaja ;)

cake - pudelko plastikowe na plytki z plytkami lub bez ;) (10, 25, 50 sztuk) - zamykany walek.

anasiza 24.11.2004 11:14

co to znaczy bitsetting i określenie AZO jakie użyłeś przy płycie verbatim i co to jest cake'a jestem początkuącym więc przepraszam za głupie pytania

anasiza 24.11.2004 11:08

Cytat:

Napisany przez icemac
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;)

Dzięki ale ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie mam do ciebie pytanie co to znaczy bitsetting i określenie AZO

icemac 24.11.2004 09:44

szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;)

anasiza 24.11.2004 09:40

Cytat:

Napisany przez anasiza
tzn że lepiej jest nagrywać filmy na nośnikach +R niż -R

A czy ktoś jest zorientowany jaka jest różnica pomiędzy -R a +R i które waszym zdaniem są lepsze do nagrywania filmów Mój odtwarzacz stacjonarny odtwarza oby dwa formaty ale jak nagrałem na clonedvd2452 na nośniku +RW wszystko było ok a jak nagrałem kilka płyt na -R to na niektórych film się zatrzymywał na ułamek sekundy natomiast nie próbowałem nagrywać jeszcze na +R

anasiza 24.11.2004 09:35

Cytat:

Napisany przez icemac
i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ

tzn że lepiej jest nagrywać filmy na nośnikach +R niż -R

icemac 24.11.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez anasiza
dzięki tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien

i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ

icemac 24.11.2004 09:16

Cytat:

Napisany przez slatas
Czesc (liteon1633s)
A ja mam taki problemik- nagrałem płyte dvd+r double layer firmy Platinum w kompie wszytko ok, natomiast na stacjonarnym sprzecie w w polowie filmu stop i dalej ani rusz. Jestem poczatkujacy w nagrywaniu płytDVd, chyba bede musial potrenowac na tańszych plytkach. Moze cos podpowiecie w tym temacie. Weryfikacja po nagraniu przeszła ok.

po pierwsze twoj odtwarzacz stacjonarny moze nie obslugiwac DVD+R-DL

PO drugie to zycze szczescia w trenowniu na "tanszych nosnikach" na litku :glaszcze:

na litku pal na markowych plytkach i w dodatku plusach, bo takie lepiej wypala

anasiza 24.11.2004 08:58

Cytat:

Napisany przez tengu
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)

dzięki tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:15.