![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Liteon 1633S problem z CD-RW
Mam napęd Liteon SOHW-1633S. W Nero 6 (dołączonym do nagrywarki) płyty CD-RW rozpoznawane są jako zwykłe CD-R. Gdy próbuję skasować CD-RW dostaję od Nero komunikat, że nośnik nie jest wielokrotnego zapisu. Wyświetlam info o płycie w Nero i płyta CD-RW przedstawia się jako zwykła CD-R. Próbowałem na różnych markach płyt, zawsze jest źle. Co za ty idzie nie mogę ich kasować.
Wyświetlam info o płycie Smart-burn i płyta zgłasza się jako CD-RW. Odpaliłem trialową wersję Clone-CD i płyta CD-RW bez problemu dała się skasować. Nie mam kłopotu z płytami DVD+RW, "-" nie używam. Czyżby walnięty Nero? Kogoś spotkało coś podobnego? Jakieś pomysły? Bo mi się skończyły. Flash w nagrywarce przypalony do BS0S, Nero uaktualnione, nie pomogło. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2005
![]() |
mam to samo tylko w 1653,nie widzi cd-rw ani dvd-rw
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Wreszczie znalazłem chwilę czasu i przeinstalowałem Windows. W tej chwili mam czysty Windows (bez serwicepacków, directx itp.) i OEM Nero Express. Płyty CD-RW, które odmawiały do tej pory posłuszeństwa działają poprawnie. Coś spaskudziło Nero, co tego nie wiem.
Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() |
![]() |
|
|