![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
wir na płycie DVD, błędne nagranie - liteon
Witam,
mam problem z nagrywaniem płytek dvd, wczoraj nagrywałem 20 płytek i niestety 5 było do wyrzucenia, nero po nagraniu (prędkość 8x) weryfikował nagranie... jeśli płyta była błędnie nagrana to po wyjęciu jej z napędu miała ona (na stronie nagrywalnej) widoczny wir.. co to jest i dlaczego to nei mam pojęcia więc pytam. Czy moze być to wada nagrywarki ? (Lite-On DRW-1S81@LDW-811S) Transfer danych do napędu jest raczej szybki (dyski sata, płyta abit nf7s, ramu pod dostatkiem, napęd na ata 133 razem z lg 52x32x52). Płyty które najczęściej padają to verbatimy + x8, esperanzy, princo.. co może to powodować ? Pozdrawiam, Wojciech |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest podpiety jako master ??
DMA ?? ASPI ?? espery i princo to "slabe" nosniki ![]() a verby moze wada partii nosnika
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ultra DMA 2 ultra33 ? automatycznie wybrane prędkość przez płyte główną.. ASPI nie mam pojęcia jakie, albo nero albo z win xp nigdy z tym nie kombinuje bo po wgraniu np. Adaptec ASPI nagrywa mi tylko z niepełne 4x co do nośników to od kilku lat jestem za verbatimem i tdk, a niskobudżetowe kupiłem tylko żeby nagrywać jakies bzdury... o własnie wyjechała 6 błędna płyta verbatima..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jesli chdzi o verby to mi padly 3 pod rzad, ale reklamacje uwzglednili
![]() a palisz je na max predkosci czyli 8x ![]() moze trzeba zmniejszyc do 4, ponoc MCC3 pali sie lepiej 4x |
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
jak już kupuje płyty 8x to pale na 8x.. MCC3 ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Jest to błąd nagrywarki. Po prostu już się sypie. Mam to samo z moją 451s. Można bez wirów nagrywać tylko x2. Albo sprzęt do reklamacji albo pozostaje x2.
|
|
|
![]() |
|
|