Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 1653 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1653-a-43992/)

jaknek45 28.12.2004 21:53

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Zobacz TU :czytaj:

Już poprawiony :mruga:

Dzięki za poradę.Wysiliłem swoje szare komórki, ściągnąłem OmniPatchera i przerobiłem sobie sam biosik.Teraz patrzę jak mi pięknie Nero wypala moje skazane juz na kosz płytki :) :peace: :spoko:

VIZZARD 28.12.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez jaknek45
Właśnie stałem sie szczęśliwym inaczej posiadaczem nagrywarki liteon 1653s, która nie nagrywa tanich płyt a mam ich dużo :(. Zachęcony postami powyżej próbowałem podmienić bios i zrobić z niej 1633s. Niestety nie udało mi się to.Po wgraniu firmware dioda na nagrywarce cały czas miga i nagrywarka nie czyta żadnych płyt. Czyżby miała jakieś zabezpieczenie przed wgraniem innego biosu. Po powrocie do biosu 1653s (CS09) wszystko jest ok. Co mam zrobić żeby z niej zrobić 1633 ???

Zobacz TU :czytaj:

Już poprawiony :mruga:

jaknek45 28.12.2004 19:11

Właśnie stałem sie szczęśliwym inaczej posiadaczem nagrywarki liteon 1653s, która nie nagrywa tanich płyt a mam ich dużo :(. Zachęcony postami powyżej próbowałem podmienić bios i zrobić z niej 1633s. Niestety nie udało mi się to.Po wgraniu firmware dioda na nagrywarce cały czas miga i nagrywarka nie czyta żadnych płyt. Czyżby miała jakieś zabezpieczenie przed wgraniem innego biosu. Po powrocie do biosu 1653s (CS09) wszystko jest ok. Co mam zrobić żeby z niej zrobić 1633 ???

VIZZARD 28.12.2004 15:27

Cytat:

Napisany przez leszekl1
Juz to zrobilem ale z 09 jest dokladnie to samo
Pozdrawiam
Leszek

To jak juz pobawiłeś się biosami to teraz zrób TO :czytaj:

W związku z TYM :czytaj:

atlx 27.12.2004 17:26

a mi tam nagrywa
i niemam problemów
co z wami nierozumiem u mnie śmiga wszystko
naprawde ;)

leszekl1 27.12.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez mppela
:ognicho: :ognicho: na tej stronie jest nowy bios http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...del=SHOW-1653S daj znać czy dasz rady nagrywać :piwo: :piwo: :piwo: 8 ) :peace: :piknik: :matrix:

Juz to zrobilem ale z 09 jest dokladnie to samo
Pozdrawiam
Leszek

mppela 27.12.2004 01:35

:ognicho: :ognicho: na tej stronie jest nowy bios http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...del=SHOW-1653S daj znać czy dasz rady nagrywać :piwo: :piwo: :piwo: 8 ) :peace: :piknik: :matrix:

VIZZARD 27.12.2004 01:15

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez leszekl1
Pytanie
Jak to zrobic
Jak sciagnolem firmware do 1633 to poprostu stwierdzil ze nie mam takiego urzadzenia.
Podpowiedzcie jak to zrobic.
Leszekl1@go2.pl prosze na maila

To proste! :taktak:

Ściągasz TO :czytaj:

Po rozpakowaniu uruchamiasz 1633S.BS0R.stock.exe

Podążasz za komunikatami :D

Daj znać jak poszło :mruga:

MAŁY UPDATE:

Oczywiście trzeba jeszcze przerobić to odpowiednio w OP

Zaznaczając ostatnią opcję

Albo po prostu wgrać to z załącznika :mruga:

leszekl1 27.12.2004 00:17

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Możesz spróbować dla odmiany zrobić downgrade

I wgrać któryś ze sprawdzonych biosów od 1633 :taktak:

Poczytaj także o booktype i bitsettingu :czytaj:

A zobaczysz, że nie tylko "minusowe" Espery lubią stacjonarki :mruga:

Pytanie
Jak to zrobic
Jak sciagnolem firmware do 1633 to poprostu stwierdzil ze nie mam takiego urzadzenia.
Podpowiedzcie jak to zrobic.
Leszekl1@go2.pl prosze na maila

icemac 08.12.2004 09:38

poczekajcie na nowe biosy Panowie

lub jak radzi VIZZARD (pozdro) zrobcie downgrade do 1633 - ta sprawdzona i ladnie pali

Jedrek 08.12.2004 08:41

Ja też kupilem wczoraj nowy LiteOn 1653 i sie zawiodlem, jakoscia zapisu a takze tym, ze to co nagra czasem nawet odczytac nie potrafi :( Palilem - testowalem na kilku plytach DVD+RW - TRAGEDIA !!!

VIZZARD 06.12.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez jacek56
Spaliła się dzisiaj moja nagrywarka Litoen 451s i kupiłem nówkę 1653, też Liteona. Nowa nie chce nagrywać płyt Esperanza x4 -R. Nagrywa plusy i wszystkie inne minusowe, a mnie zależy akurat na Esperanzach -R, bo tylko te czyta starsze dvd stacjonarne córki,szwagra i kilku znajomych. Stary liteon nagrywał płytki bez problemu. Płytki są z jednego pudełka 50 szt. ,więc nie ma mowy o jakimś pechu z płytą. Czy to możliwe, że te płytki są za "stare" do tej nagrywarki? Platinum -R x8 nagrywa bez problemu na x12, więc myślę,że poprawili oprogramowanie na -R. Nowego "biosu" do tego modelu jeszcze nie ma. Co jest więc grane? Z góry dziękuję za odpowiedzi. ??? ???

Możesz spróbować dla odmiany zrobić downgrade

I wgrać któryś ze sprawdzonych biosów od 1633 :taktak:

Poczytaj także o booktype i bitsettingu :czytaj:

A zobaczysz, że nie tylko "minusowe" Espery lubią stacjonarki :mruga:

jacek56 05.12.2004 23:36

liteon 1653

Spaliła się dzisiaj moja nagrywarka Litoen 451s i kupiłem nówkę 1653, też Liteona. Nowa nie chce nagrywać płyt Esperanza x4 -R. Nagrywa plusy i wszystkie inne minusowe, a mnie zależy akurat na Esperanzach -R, bo tylko te czyta starsze dvd stacjonarne córki,szwagra i kilku znajomych. Stary liteon nagrywał płytki bez problemu. Płytki są z jednego pudełka 50 szt. ,więc nie ma mowy o jakimś pechu z płytą. Czy to możliwe, że te płytki są za "stare" do tej nagrywarki? Platinum -R x8 nagrywa bez problemu na x12, więc myślę,że poprawili oprogramowanie na -R. Nowego "biosu" do tego modelu jeszcze nie ma. Co jest więc grane? Z góry dziękuję za odpowiedzi. ??? ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:14.