Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.06.2005, 12:33   #1
JakubWedrowycz
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.06.2005
JakubWedrowycz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG 4163 zawieszki nero i blad zapisu napisow od divxow

Hej jestem tu nowy, a trafilem tu bo nie wiedzialem do kogo zwrocic sie z tym problemem mam nagrywarke LG 4163 kilkumiesieczna malo uzywana, lecz po wgraniu nowego winda wgralem jakies sterowniki do IDE i teraz jak chce nagrac divxy na plyte dvd po zakonczeniu buforowanie plikow nero zawiesza sie zanim zacznie nawet nagrywac (uzywam nero 6.6.0.13). na drugim windku (98) wszystko nagralo sie w porzadku na plyty verbatim dvd-r x8 i hawki x8 dvd+r, wszystko dzialalo ladnie filmy nawet z hawka dzialaly na stacjonarnym odtwarzaczu tylko po pozniejszych sprawdzaniach plyt zauwazylem ze w niektorych nie laduja sie napisy, okazalo sie na pc ze tekstowki te sa puste :\ zdarzalo sie tak w gora 1 filmie z 6 na plycie wszystko nagrywalem x4 a konfiguracje mojego pc (nie wiem czy potrzebna) to:
duron 1300
ecsk7vta3c
2x 128 ramu
lg 4163 (firmware nie byl zmieniany)
wie ktos moze o co tu moze chodzic? z gory dzieki za pomoc
JakubWedrowycz jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.06.2005, 07:14   #2
karolkiewicz
NEC 3520 @ LD_3520_1U8

Data rejestracji: 09.02.2005
karolkiewicz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
może to ide sw? Jeśli to winda xp i sprawdze w: menadżer urządzeń, jeslipo rozwinięciu gałęzi kontrolery ide nie zobaczysz dwóch kanałów (podstawowy i pomocniczy) to to masz. Są z tym problemy więd odinstaluj to załaduj płyte z sterownikami od płyty głównej i zainstaluj zwykłe ide
karolkiewicz jest offline  
Stary 07.06.2005, 22:16   #3
bbart
Bywalec

Data rejestracji: 28.11.2003
bbart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Już kilkakrotnie czytałem na łamach forum, że IDE SW ma negatywny wpływ na nagrywanie płyt DVD. Jestem tym faktem bardzo zdziwiony, ponieważ odkąd zainstalowałem IDE SW to system jest stabilniejszy i nie wystąpiły żadne problemy z nagrywaniem płyt. Jak miałem zainstalowane "zwykłe" sterowniki do płyty głownej to czasami miałem problemy z nagrywaniem (np. problem z buforem nagrywarki). Może zależy to od płyty głównej. Moja to ASUS A7N8X Deluxe a w niej Athlon XP 1900+ i 2x256 MB (dual). Na pierwszym IDE jest sam dysk twardy a na drugim jako master COMBO Liteon a jako SLAVE!!! LG GSA-4120B (z braku miejsca ). Po zamianie palnika i combo miejscami na IDE nie odnotowuję żadnych zmian.
bbart jest offline  
Stary 07.06.2005, 22:43   #4
Suchywilk
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.03.2005
Suchywilk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiem o co chodzi z tymi zawieszkami. Mialem podobny cyrk. Nero i alcohol 120 % (najnowsze wersje) zupelnie wariowaly. Nie chcialy formatowac plyt, zawieszaly sie przy probie wypalania itp. rzeczy. U mnie bylo to jeszcze dalej posuniete objawy. Nie moglem instalowac Alcohola i Daemon-tools bo resetowal sie komp. Pojawiala sie niebieska plansza. W koncu poradzilem sobie z tym. Winowajca byl nowiutki sterownik VIA IDE accelerator. Po przeinstalowaniu windozy i nieinstalowaniu sterownika VIA IDE accelerator wszystko super. Podobno ma to cos wspolnego z tym ze nowe sterowniki IDE instaluja wirtualny nimisterownik SCSI do ktorego przyporzadkowuja potem wszystkie napedy. Nawet te optyczne. GSA-4163b sobie z tym nie radzi.
Dlatego najlepszym wyjsciem jest zwyczajnie odpuscic sobie nowy drivery i smigac na tych domyslnych windowsa XP. Moze te bugi poprawia w nowym biosie LG-ka, kto wie.
Suchywilk jest offline  
Stary 07.06.2005, 23:38   #5
karolkiewicz
NEC 3520 @ LD_3520_1U8

Data rejestracji: 09.02.2005
karolkiewicz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ide sw jest ok jak masz 1 nagrywarkę i to cd, (przynajmniej u mnie tak było), jak pojawła się druga nec 3520 to nawet otwarcie kieszeni nagrywarki cd powodowało że nec już nie skoczył pozytywnie nagrywać co właśnie mielił moja płyta to Epoks 8RDA3+, poza tym to 50% nienagrywał dobrze i cd też 50%. Ja wystawiam negatywną ocenę.
karolkiewicz jest offline  
Stary 08.06.2005, 19:53   #6
JakubWedrowycz
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.06.2005
JakubWedrowycz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wlasnie wgralem xp od nowa i chyba bedzie ok poprzednio w menadzeze urzadzen w IDE mialem cos innego niz teraz (ide pomocniczy, podstawowy, i via bus master driver)
JakubWedrowycz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: