Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2006, 16:33   #1
mestor
Niedzielny wypalacz

Data rejestracji: 07.01.2006
mestor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on 1633S i błąd przy nagrywaniu

Witam,

dzisiaj doświadczyłem dziwnego problemu. Otóż przy przegrywaniu płytki VideoCD przez Nero, już po zakończeniu nagrywania, coś się zwiesiło - jako że Nero w miarę odpowiadało, stawiam że nagrywarka. Nero wskazywało 100% ukończenia nagrywania oraz że kończy zapis lead outa (chyba tak się to zwie). I na tym się skończyło. Przez ładnych parę minut nagrywarka pozostawała w tym samym miejscu. To znaczy dioda migała, Nero mówił że konczy, ale nic się więcej nie działo. Udało mi się zabić proces Nero, ale nagrywarka dalej migała. Zrestartowania komputera pomogło. Płytka nagrała się - działa w stacjonarnym napędzie. Ale niestety z nagrywarką już nie jest tak dobrze. Otóż przestała ona czytać płytki CD. Z płytami DVD nie ma najmniejszego problemu, ale jeśli włożę do czytnika płytkę CD to słychać tylko, że płyta zaczyna się rozpędzać po czym czytnik ją hamuje. Oczywiście dostępu do danych nie ma. Moje pytanie brzmi czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem? Za starych czasów (nagrywarka Yamaha) czasami takie zwiechy zdarzały się i wszystko po restarcie było w porządku. A tutaj zachowanie jest co najmniej dziwne. Pad lasera też mi się nie podoba, jako że gdy wkładam płytkę to jest ona rozpoznawana, bo zaczyna się obracać. Problem widać leży w samym odczycie danych. Macie może jakieś pomysły?

pozdrawiam,
Adrian
mestor jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.01.2006, 18:44   #2
Przemek1980
Bywalec

Data rejestracji: 13.11.2004
Przemek1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moj pomysl to DR16BS0Y ewentualnie BS0Y-stock

Ostatnio zmieniany przez Przemek1980 : 07.01.2006 o godz. 19:10
Przemek1980 jest offline  
Stary 08.01.2006, 09:53   #3
mestor
Niedzielny wypalacz

Data rejestracji: 07.01.2006
mestor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To był też i mój pomysł. Mam już DR16BS0Y, ale niestety bez poprawy Trudno... muszę chyba poszukać gwarancji...
mestor jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: