Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2005, 00:02   #1
cze_siek
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.03.2004
cze_siek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 1673 - problemik

Kupilem nie dawno 1673 z biosem JS01, problem ktwi w tym ze bardzo dlugo otwiera i zamyka sesje, otwiera jakies 70 sek, zamyka troszke krucej :/. Czy ktos mial podobny problem i czy udalo mu sie go usunac, zastamawiam sie tez nad wgraniem JS02, myslicie ze moglo by pomoc.
Pozdr
cze_siek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2005, 18:42   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
nowe firmware---warto sprobowac , nic nie tracisz

http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...JS02.stock.rar
Stary 06.03.2005, 18:48   #3
cze_siek
Nowy na forum

thx, chyba to zrobie
cze_siek jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:01   #4
tomch22
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2005
tomch22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez cze_siek
Kupilem nie dawno 1673 z biosem JS01, problem ktwi w tym ze bardzo dlugo otwiera i zamyka sesje, otwiera jakies 70 sek, zamyka troszke krucej :/. Czy ktos mial podobny problem i czy udalo mu sie go usunac, zastamawiam sie tez nad wgraniem JS02, myslicie ze moglo by pomoc.
Pozdr
Witam

U mnie identycznie otwiera sesję około 70 sek ale to najmniejszy problem ważne że nagrywa dobrze gorsze nośniki palę z 2x a lepsze z 4x po to aby szły na stacjonarce zainstaluj nowe nero oraz sterowniki force ASPI przydadzą się masz w załaczniku najnowsze chyba
Dołączone pliki
File Type: zip forceaspi18.zip (75.5 KB, 94 oglądane)
tomch22 jest offline  
Stary 13.03.2005, 23:17   #5
cze_siek
Nowy na forum

mam nero 6.6.0.8, wgralem nowy bios i to samo sie dzieje i jeszcze przyznam ze odczyt mam troche kiepski, tez tak masz ?
cze_siek jest offline  
Stary 14.03.2005, 20:07   #6
tomch22
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2005
tomch22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez cze_siek
mam nero 6.6.0.8, wgralem nowy bios i to samo sie dzieje i jeszcze przyznam ze odczyt mam troche kiepski, tez tak masz ?
Jeśli chodzi o odczyt to możesz modyfikować firmware omnipatcherem jest tam opcja chyba wzrostu prędkości odczytu do 16x dla DVD a jesli chodzi o nagrywanie to mam tak samo około 70 sek zanim zacznie nagrywać jestem nowym uzytkownikem tego modelu bo mam tez 451S@832S i na tej dobrze a 1673S to nowe dziecko LiteOn więc poczekajmy na innych testerów i na nowy FW może cos sie poprawi bo jak gdzieś wyczytałem nagrywarka ta ma jakiś nowy chip i mogą byc napewno jakies problemy na początku jak ze wszystkim ale jak narazie nagrywa bardzo dobrze Poczekamy zobaczymy co dalej

pozdr
tomch22 jest offline  
Stary 14.03.2005, 21:11   #7
cze_siek
Nowy na forum

no chyba nie pozostaje nam nic innego , jak czekanie...
cze_siek jest offline  
Stary 23.03.2005, 21:16   #8
krzykoz
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.03.2005
krzykoz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Mam od pięciu dni właśnie Liteona SOHW 1673S i mam podobny problem. Nie dość, że długo otwiera i zamyka sesję, to w dodatku czyta kiepsko. Robiłem test szybkości odczytu w Nero CD-DVD Speed dla płyty CD i okazało się, że czyta ją ze stałą prędkością x18 (a przecież może z x48), tak, jakby miał jakiś limit włączony. Szukałem w ustawieniach, ale wszędzie jest ustawione na max.
Mam z nią jeszcze jeden problem:
Mam CD-RW x4-x12 a on nagrywa mi ją z x10 i nie da się włączyć x12, czemu? Jak coś znajdziecie to dzięx!
Pozdrawy!!!
krzykoz jest offline  
Stary 23.03.2005, 23:35   #9
krzykoz
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.03.2005
krzykoz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już mam!
Jednak warto czytać fora
Miałem wyłączone DMA dla kanału, na którym jest mój DVD-k. Nie podejrzewałem tego, bo zanim kupiłem miałem podłączoną do tego kanału nagrywarkę CD, która miała włączony DMA...
Teraz wszystko chodzi ok z tym, że nie mogę nagrywać CD-RW szybciej niż x10 (choć jest max na niej x12). Czy może być to spowodowane tym, że zawsze nagrywałem na niej prędkością x10 bo mój TEAC tylko tyle potrafił?
Pozdrawiam!
krzykoz jest offline  
Stary 24.03.2005, 09:15   #10
Tum
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.05.2004
Tum w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To wy macie więcej szczęścia. 4 dni ta sama nagrywarka jaką wy macie i... Zwaliła mi się. 1 dnia - było OK. 2 dnia - nie chciała nagrywać. 3 dnia - nie chce nagrywać i odczytywać DVD+RW. 4 dzień - siadła całkowiście

Brak mi słów.
Tum jest offline  
Stary 26.03.2005, 11:08   #11
Bluefish
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.03.2005
Bluefish w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam jeszcze gorszy problem. Kupiłem tą nagrywarke jakieś 2 tygodnie temu. Nagrałem nią 7 płyt (na każdej po kilkaset plików, po kilka MB), po czym każdą sprawdziłem czy czyta. Ponieważ płyty odczytywał poprawnie, skasowałem to co na płytach z twardziela, a płyty odłożyłem na bok. Po paru dniach próbuje coś z nich odczytać i ZONK. Z 7 płyt tylko 2 pierwsze się odczytują, a pozostałe 5 mieli w napędzie i nic. Części z nich w ogóle nie wykrywa, pozostałe po prostu czyta, czyta, czyta... Płyty były nagrane w Nero 6.3.0.2 jako DVD-ROM(ISO) dysk z wieloma sesjami (niezamknięty). Płyty to ESPERANZA DVD+R 4X. DMA jest włączone, płyty leżały w kopertach, nie są porysowane ani brudne. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł co z tym zrobić, jaka może być tego wina (napęd, płyty, soft, a może mój błąd)

PS. Przy okazji, czy ktoś mógłby mi napisać (lub podać jakiś link) co na jakich płytach nagrywać. Chodzi mi np. czy DVD-R są lepsze do ... a DVD+R są lepsze do ...
Bluefish jest offline  
Stary 26.03.2005, 11:18   #12
Agaitom
Bywalec

Data rejestracji: 26.02.2004
Agaitom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety, prawdopodobnie wina nośników. Tylko raz usiłowałem coś nagrać na Esperanzy. Nagrywam wyłącznie na TDK, Verbatim, Platinum oraz na nośnikach z Moser Boer India i zawsze jest wszystko OK. Na dziadoskich płytach dane mogą się ulotnić i po zabawie. Szkoda na nie pieniędzy a przede wszystkim straconych danych.
Agaitom jest offline  
Stary 28.03.2005, 22:52   #13
Tum
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.05.2004
Tum w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jeszcze zapomiałeś o Sony, EMTEC
Tum jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: