![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2005
![]() |
Liteon 1693s i wielki problem :(
kupilem dzisiaj nagrywarke dvd Liteona,ustawilem ja na master a zwykla nagrywarke cd na slav'a,zainstalowalem najnowsze nero,wkladam czyste dvd+rw wybieram pliki do nagrania,Nero formatuje dvd,wyskoczylo formatowanie zakonczone,zaczyna sie nagrywanie-zapelnia sie bufor,dochodzi do 100% pasek nagrywania zatrzymuje sie na 4% i wyskakuje blad(nieprawidlowy dysk) wkladam inna plyte dvd tym razem dvd+r,wyskakuje buforowanie plikow i na tym sie konczy(komputer sie wiesza).Nagrywarka poprawnie odczytuje dvd i cd.Probowalem rozniez w Alkoholu,wyskoczylo ze dvd+r nie sformatowane,daje "formatuj dvd" wszysko ok a nadal wyswietla w Alkoholu ze dvd niesformatowane..z dvd+r dzieje sie podobnie jak w Nero.Co moze byc przyczyna tego ze nagrywarka nie nagrywa DVD??Mi sie juz pomysly skonczyly
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DMA
ASPI stery do plyty glownej tasma 80 zyl na razie tyle |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
gdzie w xp jest DMA,ASPI??Sterowniki mam najnowsze a kabel Ultra ata 133
|
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
panel sterowania>system>menadzer urzadzen> podstawowy i pomocniczy kontroler IDE - wszystko na udma jezeli dostepne
jak nie to wywalic kontrolery i restart sysa i powinno byc dma a aspi to z netu najlepiej ForceASPI 1.8 |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.01.2003
![]() |
Moje boje z UDMA
Mam wprawdzie 1673 ale podobno to to samo
![]() 1. Zainstalowałem 1673 na jednej taśmie (80) z starym DVD BTC (UDMA2) - wynik problemy z nagrywaniem pod xp, 2000 2 Zainstalowałem 1673 na jednej taśmie (80) z HDD (UDMA 5) - wynik też problemy z weryfikacją w xp, 2000 a czasami nawet bluescreeny. Dziwne ale brak problemów w 98se 3. Zainstalowałem jako samotny - wynik brak problemów. Moje ![]() 1. Napęd 1673 jest wykrywany jako UDMA 4. Czy tak jest faktycznie. Moim zdaniem tak, ale łepetyny nie dam. 2. Panowie z Liteona chcieli sie pokazać ale chyba sie pospieszyli bo UDMA 4 nie działa do końca albo nie wszędzie - może to zależeć od chipsetu płyty (mój to starenki KT 133a). Podobny problem był z nagrywarkami CDRW LG gdy przechodziły z PIO Mode na UDMA długo im to nie wychodziło. 3 Problem pojawia sie na magistrali DMA działającej na różnych prędkościach. 4. W 98 sterownik sztucznie ogranicza możliwość działania na różnych prędkościach do najwolnieszej z obecnych 5 Na dzień dzisiejszy moje rozwiązania to samotna nagrywarka ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
W moim przypadku powyzsze porady odniosly skutek i nagrywarka nagrywa.
|
![]() |
![]() |
|
|