Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.05.2005, 15:15   #1
stillo
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.05.2005
stillo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Liteon 1693s i wielki problem :(

kupilem dzisiaj nagrywarke dvd Liteona,ustawilem ja na master a zwykla nagrywarke cd na slav'a,zainstalowalem najnowsze nero,wkladam czyste dvd+rw wybieram pliki do nagrania,Nero formatuje dvd,wyskoczylo formatowanie zakonczone,zaczyna sie nagrywanie-zapelnia sie bufor,dochodzi do 100% pasek nagrywania zatrzymuje sie na 4% i wyskakuje blad(nieprawidlowy dysk) wkladam inna plyte dvd tym razem dvd+r,wyskakuje buforowanie plikow i na tym sie konczy(komputer sie wiesza).Nagrywarka poprawnie odczytuje dvd i cd.Probowalem rozniez w Alkoholu,wyskoczylo ze dvd+r nie sformatowane,daje "formatuj dvd" wszysko ok a nadal wyswietla w Alkoholu ze dvd niesformatowane..z dvd+r dzieje sie podobnie jak w Nero.Co moze byc przyczyna tego ze nagrywarka nie nagrywa DVD??Mi sie juz pomysly skonczyly
stillo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.05.2005, 15:39   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
DMA
ASPI
stery do plyty glownej
tasma 80 zyl

na razie tyle
Stary 18.05.2005, 15:46   #3
stillo
Nowy na forum

gdzie w xp jest DMA,ASPI??Sterowniki mam najnowsze a kabel Ultra ata 133
stillo jest offline  
Stary 18.05.2005, 15:57   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
panel sterowania>system>menadzer urzadzen> podstawowy i pomocniczy kontroler IDE - wszystko na udma jezeli dostepne

jak nie to wywalic kontrolery i restart sysa i powinno byc dma

a aspi to z netu najlepiej ForceASPI 1.8
Stary 18.05.2005, 16:01   #5
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ForceASPI z najlepszego forum

ASPI

sprawdź też czy kable są dobrze dociśnięte do płyty głównej i napędów
Stary 20.05.2005, 07:48   #6
szperacz
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2003
szperacz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moje boje z UDMA

Mam wprawdzie 1673 ale podobno to to samo Chcę pokrótce omówić co się zdarzyło. Miałem podobne problemy.
1. Zainstalowałem 1673 na jednej taśmie (80) z starym DVD BTC (UDMA2) - wynik problemy z nagrywaniem pod xp, 2000
2 Zainstalowałem 1673 na jednej taśmie (80) z HDD (UDMA 5) - wynik też problemy z weryfikacją w xp, 2000 a czasami nawet bluescreeny. Dziwne ale brak problemów w 98se
3. Zainstalowałem jako samotny - wynik brak problemów.
Moje obserwacje i wnioski:
1. Napęd 1673 jest wykrywany jako UDMA 4. Czy tak jest faktycznie. Moim zdaniem tak, ale łepetyny nie dam.
2. Panowie z Liteona chcieli sie pokazać ale chyba sie pospieszyli bo UDMA 4 nie działa do końca albo nie wszędzie - może to zależeć od chipsetu płyty (mój to starenki KT 133a). Podobny problem był z nagrywarkami CDRW LG gdy przechodziły z PIO Mode na UDMA długo im to nie wychodziło.
3 Problem pojawia sie na magistrali DMA działającej na różnych prędkościach.
4. W 98 sterownik sztucznie ogranicza możliwość działania na różnych prędkościach do najwolnieszej z obecnych
5 Na dzień dzisiejszy moje rozwiązania to samotna nagrywarka
szperacz jest offline  
Stary 20.05.2005, 08:42   #7
stillo
Nowy na forum

W moim przypadku powyzsze porady odniosly skutek i nagrywarka nagrywa.
stillo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: