![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2004
![]() |
![]()
Witam.
Mam juz trzecia LDW-451S (2 poprzednie nie nagrywaly TDK CD-RW). Ta nagrywa, wiec jest dobrze. Pytanie raczej mechaniczne. Przy kreceniu plyta w zakresie 2x-8x nagrywarka strasznie buczy (wibruje). Poprzednie tez tak mialy, ale nie tak bardzo. Normalne ogladanie DVD odpada, takie sa wibracje chyba, ze sztucznie zwolnie ja do 1x. "Elektrycznie" wszystko dziala, wiec czy one tak "maja" czy dalej reklamowac? W pracy LDW-411 chodzi ciszej. Z gory dzieki za wszelkie uwagi do ww nagrywarki. Pozdrawiam CJ |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
to juz raczej nie wina nagrywarki ale tego w jaki sposob jest zamontowana w obudowie, jaka obudowa i na czym stoi.
przekrec ja np w slot 5'25 nizej a zobaczysz ze albo przestanie buczec albo bedzie inny dzwiek. proponuje uzywac 4 srubek, obudowe dobrze skrecic a i postaowic wszytko na gumowych nozkach. mozesz tez pobaiwc sie w gumowe podkladki pod srubki, bedzie jeszcze ciszej |
![]() |
![]() |
#3 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
moja toshiba
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Moj 451@851 jest troche glosny, ale raczej nie wibruje, a jest tylko na 2 srubkach i zadnych gumowych podladek.
pozdro!
#5 |
![]() |
moj 401s@811 jest wogole nie przykrecony, zeby wibrowal nie zauwazylem, zeby gsno chodzil...hmmm moze jak nagrywa cedeki z x40
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2004
![]() |
OK srubki obudowa itd.
Tylko ona wibruje lezac na miekkiej folii luzem, bez obudowy. Wibracje to sprawa wtorna, wazniejsze dla mnie jest glosne buczenie dla predkosci <10. Po prostu nie da sie ogladac filmu bez spowalniania do 1x. Czy u Was jest podobnie? |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
musialbym uslyszec Twoj naped zeby cos powiedziec... hmm a nie masz mozliwosci sprawdzenia u znajomego ktory ma ten sam naped jak jemu chodzi?
ja stwierdzam ze moj litek jest cichszy od starego dvdroma ale tylkoe niewiele (przy niektorych predkosciach) glosniejszy od nagrywarki neca... jakos halas mi nie przeszkadza... |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 |
![]() |
tzn wypalilem nim parenascie plytek jakis za 0.90 zl x40, wszytkie dzialaja (zarowno audio jak i data), ale nie testowalem nero speed.
|
![]() |
![]() |
|
|