![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Zakupiłem 2 tygodnie temu Liteona 811S wgrywałem różne biosy 0E , 0K, 0P
i nadal mam problem z nagraniem płyt DVD -R Płyty TDK-R x4 ,płyta nagrywa sie do końca a gdy dochodzi do nagrania LEAD OUT wywala błąd " Błąd fiksacji sesji.niemożna wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO!) i płyta do wyrzucenia . Z DVD+R też niejest ciekawie w zasadzie TDK+R x4 i VERBATIM+R x4 nagrywają sie dobrze a np.MMore+R nagra sie dobrze a przy próbie odczytu płyty już przy 20% płyta jest nieczytelna. prosze o jakomkolwiek pomoc bo zniszczyłem już 10 płyt a końca niewidać . przeinstalowałem winxp na nowo zmieniałem kanały ide nic niepomaga.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
może twoja nagrywarka nie potrafi wykalibrować mocy lasera do tej płytki ale chyba jest to dziwne bo ja mam identyczny palnik i TDK było ok.Nagrywaj te płytki predkością x2 i zainstaluj Nero w wersji 6.0.0.28 (najlepiej tą) i sprawdz czy chodzi.Ja zmieniłem friware na wersje P i jest wszystko Extra chodź na początku byłem troszkę zdnerwowany wyczynami LiteOna
.Aha niepodpinaj DVD na jednej taśmie z CD (jeśli to posiadasz)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
LITEONA DVDRW LDW-811s mam podłączonego jako MASTER a jako SLAVE jest nagrywarka LITEONA cdrw ltr48246s. Czy takie problemy z nagrywarką kwalifikują ją do WYMIANY na sprawny model.
Ostatnio zmieniany przez joseph233 : 28.02.2004 o godz. 13:41 |
|
|
![]() |
|
|