![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.08.2004
![]() |
![]()
Zakupilem LiteOn'a SOHW-832S i pierwsza plytke jaka chcialem wypalic to dolaczony do nagrywarki krazek DVD+R firmy Taiyo Yuden (DVD+R47PG1) i niestety wypalil sie z bledami... ale od poczatku:
Odpalilem Nero 6 (najnowszy) ulozylem sobie liste plikow i katalogow ktore chce nagrac. Bylo tego dosc sporo bo 1936 plikow o lacznej wadze 4,36GB. Pliki juz troche lezaly na moim HDD a defragmentacje robilem dawno, dawno temu. Ustawienia w Nero to ISO Level 2, Mode 1, Joliet (relax czyli >64 znaki), Predkosc nagrywania 8x. Nacisnalem BURN i wypalanie sie rozpaczelo. Niestety nie bylem przy calym procesie nagrywania ale widzialem co jakis czas ze bufor nagrywania lekko spada... po czym znowu wzrasta do 100%. Nagrywanie przebieglo bez bledow i Nero nic nie pokazal oprocz komunikatu o pomyslnym wypaleniu plytki. Caly cyrk zaczal sie wtedy kiedy chcialem odczytywac dane z tej plyty. Niektore nie daly sie czytac ani kopiowac a Windows wywalal komunikat o bledzie CRC. Zostala mi jeszcze plytka DVD-R (tez dolaczona do nagrywarki) ale boje sie ja wypalac.. Pytanie.. Co moglo spowodowac zle wypalenie plytki i dlaczego Nero nie wyswietlil bledow podczas procesu wypalania? Czy przyczyna moze byc duza fragmentacja dysku i za szybka predkosc wypalania? Moja konfiguracja: Plyta Glowna: Gigabyte K7 Triton GA-7N400 Procesor: Athlon XP+ 2,4GHz HDD: Maxtor 80GB 7200obr Nagrywarka: LiteOn SOHW-832S RAM: 512MB DDR Ostatnio zmieniany przez Semic : 04.08.2004 o godz. 12:41 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Te wyniki to tragedia, weź wypal inną płyte może ta akurat była trafiona.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Zgadza sie.. Taiyo
![]() Tak wiec, kto wie co moze byc przyczyna tak skopanej plyty? ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Ale za niecale 400 zl mozna miec dobra nagrywarke, ale tylko wtedy jak ma sie szczescie. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
hmm.. wlasnie bede wypalal DVD-R'a zobaczymy jak pojdzie
![]() Ostatnio zmieniany przez Semic : 04.08.2004 o godz. 23:07 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Data rejestracji: 17.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Cytat:
![]() co Nec ma tam prawie wszystkie ![]() "panie idealny" - kto to i i z czego to wynika (wypowiedź/sutuacja) ![]() "dostalem 3500 do reki i to nie jest szczyt idealu" ![]() ![]() defragmentacja ![]() ![]() O co tu chodzi ![]() Sprawa jest załatwiona ![]() semic ma nową spawarkę ![]() Właściwie temat można uznać za zamknięty ![]() Do kogo te posty ![]() ![]() Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi ![]() Bo chyba jakąś pomroczność jasną mam :\ |
||
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Druga plytka ... tym razem DVD-R z nadrukiem LITEON skopana.. nagrywalem x4 i w polowie jest nie czytelna.. zaraz sie wnerwie!!! Chyba nie zotaje mi nic innego jak oddac nagrywarke na gwarancje.. a moze to wina nowego biosu (chyba ze Nero zle wypala)? Najgorsze jest to ze juz nie mam kasy na eksperymenty z plytkami..
Ostatnio zmieniany przez Semic : 05.08.2004 o godz. 00:11 |
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
BTW: Widocznie faktycznie masz naped z Kolumbii (nieobraz sie sam mam combo liteona) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Ja bym jeszcze spróbował w innym programie wypalić
|
![]() |
![]() |
#14 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Innym nie innym
Nero jest tak uniwersalnym i popularnym programem, że tak czy siak powinien dobrze wypalać Oddaj tak jak ci radzą do serwisu i daj te skopane płytki - niech zobaczą Wcześniej jednak kup dobre RW, np TDK DVD+RW i spróbuj kilka razy wypalić - jak i to nie wypali to serwis obowiązkowo ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Oddalem nagrywarke na gwarancje.. i okazalo sie ze jest uszkodzona. Teraz wszystko dziala... plytki sie wypalaja i nie maja bledow.
Ja to jednak mam PH do sprzetu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|