![]() |
No więc żesz w mordę jeża!
Właśnie wróciłem ze sklepu. Nagrywarkę wymieniłem na nową od ręki. Podłączyłem i co widzę? Ta też nagrywa lewo. Dokładnie tak samo jak tamta - nagrywa niby OK, ale jak się włączy weryfikację po nagraniu to wywala mnóstwo błędów. Już sobie uknułem teorię, że to może ta płytka TDK +RW x4 jest jakaś lewa (płytek jednorazowych nie próbuję bo zwaliłem już dwie). Ale teraz kupiłem jakieś takie podobno super TDK -RW x1 ScratchProof. No i też to samo - każda płytka przy weryfikacji ma total błędów. Oj coś czuję, że jutro od gościa w sklepie usłyszę o jakiejś teorii spiskowej i już nie będzie tak łatwo z wymianą. Żesz by to .... |
Witam !!!
Niestety wygląda na to że faktycznie nagrywara jest walnięta. Ja miałem to samo niby płytka jest wypalana OK ale jak ją przeskanowałem w Nero CD Speed Scam diskiem to było dyżo nieczytelnych sektorów. Zanieś ją do reklamacji, ja dostałem nową i jak narazie jest OK. A co do firmwaru to nie trzeba wracać do wersji jaką się miało przy zakupie (pod warunkiem że ma się wgrany firmware do modelu jaki się posiada :) ) Jak oddawałem nagrywarkę do reklamacjio to wręcz pytali mnie czy próbowałem wgrać najnowszy firmware powiedziałem że tak i że to też nic nie pomogło a oni na to że ok. Tak to już z tymi wypalrkami DVD jest. Pozdrowienia ! Nadmienię jeszcze że mi nagrywarkęsprawdzali 5 minut poczym zdjęli z półki nową i od ręki wymienili. Są jednak jeszcze porządne sklepy. Pozdrowienia dla NET Service z Gdyni !!! www.netservice.pl |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=31412 |
Przed reklmacją wróć do oryginalnego biosu bo nie uznają reklamacji. Spróbuj jeszcze na Verbatimach +R, ale TDK też powinno być OK
|
Cześć.
Reklamować u sprzedawcy. Ja miałem to samo, okazało się , że była uszkodzona optyka. Dostałem nowy napęd i jest OK. :) Pozdrawiam Sandra5s |
LiteON 451S - błędy odczytu nagranych płyt
Witam,
Właśnie kupiłem napęd LiteON 451S i mam z nim same problemy. Napęd nagrywa płytki niby poprawnie (tak się kończy całość nagrywania w Nero i dołączonym do napędu Sonic MyDVD), ale wszystko co nagrałem jest z błędami. Dokładnie tak samo z dużymi plikami (po 1GB i większe) i z małymi (jakiś dokument z edytora, plik PDF itp.). Próbowałem już aktualizacji firmware (przyszedł z GSB6, znalazłem na stronach nieoficjalnych GSB7), wgrania firmware z 851S (wersji GS0A i GS0C) i nic nie pomaga. Nagrywam na TDK +RW x4 i Memorex -R x4, więc chyba powinny być OK. Czy coś można z tym zrobić poza reklamacją napędu u sprzedawcy? Z góry dzięki Faruk |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:21. |