![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ktoś coś wie na temat nośnika DVD-RW TDK??
Witam!
Czy ktoś miał może do czynienia z nośnikiem DVD-RW firmy TDK z oferty Komputronika (DVD-RW TDK 4,7 GB). Niestety niewiele tam informacji. Na stronie firmy TDK też prawie nic nie ma. A interesowałaby mnie maksymalna prędkość wypalania i ew. współpraca z konsolą PS2. Z góry dzięki za wszelka pomoc. Ostatnio zmieniany przez DomanR : 25.02.2004 o godz. 12:04 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
Co do tego nosnika to niewypowiem sie. Ale nawiazujac do tematu.
1. Nie nagrywaj szybko plyt na ps2 jesli naprawde kochasz swoja konsole ![]() 2. Apropo wspolpracy z rw z ps2. Kumpel wczoraj wypalil dvd-rw liteonkiem w trybie dvd-rom czyli ze stacionarny dvd czyta rw jako r. Odpalil na ps2 z ripperem i dziala. (tylko tu moze byc jeszcze 2 sprawa mianowicie wydaje mi sie ze ripper obsluguje wlasnie RW ktorych orginalnie konsola chyba nie czyta, ale pewien nie jestem co do tego) |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Nie słyszałem jeszcze żeby prędkość miała jakiś wpływ na odczyt czy żywotność konsoli PS2. Wiem, że ma tu na pewno znaczenie jakość nośnika, i tego się trzymam. Z resztą mój sprzęt i tak nie pociągnie więcej niż x2
![]() A co do płyt RW to to zależy raczej od lasera niż przeróbki. Moja konsola czyta np. bez problemu wszystko na DVD-RW Verbatim'a (gry i filmy DVD). Wiem, że najłatwiej jest sprawdzić, ale wolałem się dowiedzieć przed zakupem czy ktoś może miał już do czynienia z jakimiś TDK DVD-RW. |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.09.2003
![]() |
Ja mam taką płytę,nagrywałem na niej dane i filmy, palnik 401s@811s f/w HS0K. Ilości błędów po ostatnim paleniu (odczyt x4 sum 8ECC): PI: max=169,avg=92.292,PO: max=12,avg=1.057. Błędy równomierne na całej powierzchni od początku do końca.Na starszych f/w (jeszcze jako 411s) było beznadziejnie-płyta po paleniu nie dawała się czytać, teraz-jak najbardziej ok,odtwarza się i w palniku i w ronin-ie p808.I jeszcze co mówi smart-burn:
Drive Type = DVD DUAL Disc Type = DVD-RW (Single Layer) Disc MID = 54 44 4B 35 30 32 (TDK502) Disc TID = 00 04 73 61 6B 75 (..saku) Manufacturer Maybe = TDK Corporation SMART-BURN Speed Limit = 2.0X (Write) |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Cytat:
pozdro!
![]() |
|
|