![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2004
![]() |
liteon 811S - prosba o pomoc
Witam.
Mam nadzieje ze nikt tutaj nie opisywał tego problemu (wyszukiwałem, ale nie znalazłem nic podobnego). problem przedstawia sie następująco: po włożeniu plytki DVD do napędu windows zacina sie. sprecyzuje "zacięcie sie": nie reaguje na próby klikniecia na ikonki (nawet sie nie podświetlają), po najechaniu na "START" obok strzalki pojawia sie klepsydra..czyli tak jakby nie mógł odczytać płytki.. nie moge powiedzieć ze sie wiesza, bo programy odpalone (na przyklad putty) działaja bez problemów. winamp tez gra ![]() najdziwniejsze jest to, ze po zainstalowaniu windowsa XP od nowa, bez problemu odczytałem jakis film z DVD (oryginalny), a następnego dnia juz nie moglem :/ po kolejnej reinstalce znowu widzi DVD! nagrałem wiec sobie "cos" zeby sprawdzić czy to zadziała. nagrać - nagrał. proba otwarcia - "zacięcie sie" windowsa. na innych czytnikach płytka sie oczytuje bez problemow. moze wiecie w czym problem ? soft? hardware? dzisiaj updatowałem bios na najnowszy (HSOP) wiec to nie to.. moze ktos sie spotkał z tym problemem ? powiedziałbym ze napęd jest uszkodzony, ale dlaczego w takim wypadku po reinstalce windowsa raz czyta? tak jakby no nie wiem. czytanie DVD zależało od dobrego humoru procesora i pogody na zewnatrz ![]() poza tym nie mam z napędem zadnych problemow..cd-r, cd-rw nagrywa bez problemow.. milego dnia brathaneq |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|