![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.07.2004
![]() |
LiteOn 812s - problem z jakością
Mam nagrywarkę z marca 2004r. Płyty +RW (Platinum z fabryki Ricoha) nagrywa mi z idealną jakośćią. Natomiast +R już nie. Platiniumy (Ricoh) 8x wypalane prędkością 8x i 4x mają PI średnio ok. 300-400. Nawet Verbatimy 4x +R mają średnio PI=90, max PI=188.
Płyty sprawdzałem KProbe. Wyniki czasami różnią się o ok 20% w zależności od niewiadomych przyczyn. Nero podaje podobne wyniki. Odtwarzacz stacjonarny Belstar nie czyta gładko tych Platiniumów +R. Sprawdziłem też kilka biosów oraz programów - zawsze to samo. Konfiguracja komputera: nForce2 (abit nf7-s 2.0) SATA Seagate 80GB LiteON SOHW-812s (aktualnie USON z auto-bitsettingiem) CloneDVD aktualnie Wszystkie programy/sterowniki najnowsze BookType oraz SmartBurn ze strony LiteOna nie działają ani trochę. Wykrywanie nagrywarki w ASPI pod KProbe nie działa. System specjalnie przeinstalowałem, ale nic to nie zmieniło. Czy w takim razie mam popsutą nagrywakę? Od czego jeszcze może odczuwalnie zależeć strata jakości? Proszę bardzo o pomoc. Ostatnio zmieniany przez podar : 02.07.2004 o godz. 21:11 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
A na innym odtwarzaczu sprawdziłeś chćby na nagrywarce może to problem tego stacjonarnego dvd bez urazy made in tesco
PS.spróbuj nagrywąć x2 spotkałem sie już z tym problemem kiedy płytki nagrane x4 cieły sie na niecałkiem firmowych stacjonarkach a np.na pioeerach chodziły bez zażutu. Ostatnio zmieniany przez Zbycho1 : 02.07.2004 o godz. 22:37 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
PI troche za wysokie max 280 ale dobra sugestie wysunieto wczesniej wiem na wlasnej skorze ze lepiej tansza plytke nagrac z polowa deklarowanie predkosci. Jak masz plytke palona x8 to wez x4 a jak to nie pomoze wez x2 i zobacz w k-probe. I sprobuj na innych plytkach, jak dalej to samo to cos z palnikiem.
|
![]() |
![]() |
|
|