![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.08.2004
![]() |
![]()
Od dzisiaj mam ową wypalarke i już pojawiły się problemy....
Jako 1 nagrałem dvd+r Emtec-a po sprawdzeniu w Kprobe wyniki Pi nie były zadowalające ale sprawdziło do końca... Postanowiłem zmienić bios ale przed tym chciałem nagrać dvd+rw aby porównać wyniki przed i po zmianie bios-u. Jako pierwsza nagrałem tanią płyte 3,9 zł dvd+rw supratec.... (nagrywałem film 700 MB z pręd. 4x). Po nagraniu odpaliłem Kprobe (2.4.0) i do ok 4 % było ok potem nagle procenty się zatrzymały i na dole, w lewym rogu zaczeły pojawiać się komunikaty "Servo Error....." i tak ciągle.... po zastopowaniu (ileż można czekać sprawdzenie dvd+r emteca trwało kilka min a tu 15 min i 10%) pokazał się cały zielony pasek na wykresie (od pewnego momentu). Więc nagrałem dvd-rw Verbatim te same dane (z pręd x2.4) i to samo.... Aby spradzić czy to nie wina Kprobe włożyłem do napędu jakąś płyte dvd z filmem z gazety (pani domu itp.) i kprobe dojechał do końca bez "Servo error..." Co może być winą tych błędów ? Plik po otworzeniu działa normalnie... Bios ver VS01 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|