![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Eksperymentalnie? Na którym lepiej pali? :ognicho: Czyli EOHT III i wcześniejsze są nieobowiązujące? I czy wgrywanie raz tego i raz tego firmware nie uszkodzi w końcu napędu? :hmm: :pytanie: |
Cytat:
|
Cytat:
Poczytałem bowiem o tych diodach i tak mi się jakoś nieswojo zrobiło na chybił trafił wgrywać :ysz: Więc miałem w napędzie chyba tylko EOHT II potem 9P59 Original i teraz EOHT III Bo do tego EOHT nie trzeba losować :nie: :mruga: |
co***347; dupiacie skanuj***261; te benkacze.......
btw. VIZZ jakiego FW uzywasz?? A czy S ?? btw2. jest ju***380; eoht 5 |
Ilość załączników: 2
Druga płytka to Esperanza
Esperanza DVD-R x16 burn zadane x18, zwolniło do x16 20A4P 9P57 EOHT III Załącznik 46077 Tu mogę tylko póki co rzucić porównanie na Pionku 115D, ale z inną prędkością - więc ni przypiął ni przyłatał Esperanza DVD-R x16 burn x8 115D 1.18 Załącznik 46078 Ale nie o to chodzi Porównując, zdaje się wydawać, że w takim układzie wszystko z 20A4P w porządku :taktak: :idea: |
Ilość załączników: 1
Po obserwacjach kowanskiego i na jego prośbę palnąłem se x16 dwie płytki
Zaistniało coś podobnego, ale tylko na DVD+R Jest taki grzebyczek PIF, ale wydaje się nie mieć to wpływu na PIE :hmm: Verbatim DVD+R x16 burn x18 20A4P 9P57 EOHT III New India Załącznik 46076 |
Cytat:
jeśli tak to można prosić o twoje backupy?? Potrzebuję statystycznie żeby sprawdzić czy 21C miały jeden rodzaj diód....... |
Znalaz***322;em , te same dziwne skany na BENQ nagrane nagrywark***261; LH -20A1L ten sam chipset steruj***261;cy MTK1889E, ale tylko na p***322;ytach DVD+R palonych powy***380;ej x16, na DVD-R jest OK
http://cdrlabs.com/reviews/index.php...ge=Performance Na 20A3H takie zjawisko nie wyst***281;puje inny chipset steruj***261;cy MTK1858L http://cdrlabs.com/reviews/index.php...ge=Performance |
Wiem o tym, że są dwa rozne firmware. Ja zgrałem orginalne firmware z mojej nagrywarki po zakupie i mam backup swojego firmware 9P54 i swojego EPROMA. Najpierw wgrałem backup firmware 9P54 i eproma, następnie wgrałem firmware ze stronu producenta 9P59 i wypaliłem płyte. Więc nie mam mowy o pomyłce.
|
Cytat:
Wszystko jest dok***322;adnie opisane na forum cdfreaks.... |
Ale firmware na stronie LiteOn'a jest jedno.
:) |
Cytat:
Pozdro. |
Nie wiem, może ktoś kto ma taki napęd lub podobny może wypalić x16 i przetestować na BENQ ?
|
@kowanski: Czyli jednak syfny przepa***322; :| Benq ***378;le przetestowa***322; p***322;yt***281;. Pytanie tylko, czy to z winy p***322;ytki, czy samego Litka.
Czy to MCC 004 to Verby, czy jaki***347; upiorny fake? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:41. |