![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Witam!
Mnie nie chce nagrywać płytek mediastore dvd-r x4. Przeczytałem tu, że komuś pomogła zmiana softu z tego dołączonego w boxie, na siakiś inny.. Ja próbowałem nagrywać Nero, Ashampoo i nic.. A jakoś radość mniejsza, gdy po zakupie to nie działa.. ![]() Co prawda sprzęt nie mój, ale został mi pożyczony na weekend i nie mogę poszaleć ![]() Biosy i tak dalej to zabawa nie dla mnie, bo właścicielem sprzętu nie jestem.. Macie jakieś pomysły?
We are just a moment in time... Ostatnio zmieniany przez MortMW : 06.01.2005 o godz. 23:41 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale skuteczny! ![]() I CIACH JE, CIACH SEKATOREM !!! ![]() I DO KOSZALINA !!! ![]() Aż mi się wierszyk ułożył: NERO, ASHAMPOO I NIC NIE POMOŻE ![]() KIEDY NAGRYWASZ NA MEDIASTORZE ^_^ ![]() |
|
![]() |
![]() |
#63 |
Nowy na forum
![]() |
Vizzard - fajnie i śmiesznie, ale problem pozostał..
![]() Szkoda, bo liczyłem na jakieś rady.. ![]() (ściągnąłem nero, bo gdzieś wyczytałem, że te doł. do nagrywarki różnie działają.. teraz wyświetla mi się illegal disk.. ![]()
#64 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Mediastory to szczególnie dobry chłam, który do niczego się nie nadaje ![]() Chociaż jako podstawki - podobno robi furorę ![]() Wyjątkiem jest partia Mediastorów DVD+R x4 niebieskich z wierzchu z białymi napisami One są od Plasmon i nagrywają się nawet bardzo dobrze ![]() Jest zresztą kilka wykresów na forum - nawet moich ![]() Porzuć więc te płytki i kup coś lepszego A problemy znikną jak ręką odjął ![]() A jak nie wierzysz - to sprawdź opinie i wykresy z serii Mediastore na forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#65 |
Nowy na forum
![]() |
Wierzę, wierzę..
![]() Cóż, dzięki za odpowiedź, jakkolwiek nie pocieszyła mnie ona ![]() Chociaż nie.. Przecież mam tylko 3 płytki tej firmy.. Kupię coś porządnego i będę szalał ![]() A płytki dałem koledze, żeby mi coś nagrał.. On chyba ma bardziej tolerancyjną nagrywarkę.. ![]() Pozdrawiam.
#66 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
U mnie plusy + palą się dobrze, z minusami jest gorzej.
Wszystkie płyty TDK DVD-R 8x Bios CSO2: nagrałem 2 płyty, średnio PI 450 !!! C2 - 50 Bios CSO9: też 2 płyty, PI srednio 40, C2 - 3 Naszczęście na Verbatimkach + wszystko się ładnie pali, kupuje verby+ 8x za 2,30zł.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 07.01.2005 o godz. 20:56 |
![]() |
![]() |
#67 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam Litka 1653 z biosem CS09 palę zawsze na plusach. Płytki wypajają się dobrze . Czytam to Forum ludziska piszą że litek 1653 nie pali minusów -Kupiłem dzisiaj jakiś szajs płytka OMEGA DVD-R tak na próbę - nagrala sie wyjatkowo dobrze a producent nieznany.
#68 |
Nowy na forum
![]() |
Ma tą nagrywarke miesiąc i DVD-R moze i był problem ale tylko Esperek a reszta jest wypas. Nie mam jej nic do zazucenia. Mam bios 1653S.CS09.patched-cf.exe z http://codeguys.rpc1.org/patchers.html i dzieki temu co mi go na tym forum polecił bo warto. W rzeszowie www.apollo.pl nagrywarka kosztuje 250zł a płytka DVD-R Verbatim 1,8zl (ul.Akademicka 1 w sklepiku na dole). Wiec za 1GB ~40gr to sie chyba opłaca. Moze są i lepsze ale za te pieniadze to mi spoko - starcza TA. Testy testami, czas pokaze czy za rok czy dwa bedzie czytała te płytki co nagrała. A co o producentach płytek to moge powiedzec na przykladzie CD-R. Jakies 4 lata temu nagrałem 55 płyt MP3. Teraz (grzech by było nie nagrac) nagrywałem wszystko na DVD i tylko TDK(x8x16x24),Verbatim(Białe) i DYSANx8(x16,x24) odczytałem poprawnie. Inne jakies tam Platinum ,DATA i Verbatim(srebne) itp. to sie chciały jak i nie chciały odczytywać. Ale każdy niech sam wybierze i oceni.
Nagrywacie jedna plyte, testujecie w jakims tam programie i myslicie ze wszystkie takie same, a to mi sie wydaje ze jest takie cos jak "prwao serii". Jedna seria OK druga KUPA. Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie i zycze zadowolenia z DVD bo to jednak troche lepsze niz CD. |
![]() |
![]() |
#69 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No nie da się tego ukryć że DVD jest trochę lepsze niż CD. ^_^
#70 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() PS. Duuuużo lektury ale ciekawa :cool:
![]() |
#71 |
Nowy na forum
![]() |
to co napisałem nie dotyczyło wszystkich, no nie przesadzajcie
![]() ![]() Dzieki za wasze opinie, teraz bede uwazal co pisze. Pozdrawiam wszystkich. |
![]() |
![]() |
#72 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
Witam!
Mam Liteona 1653 i wystepuje "standardowy" problem z wypalaniem DVD. Przy probie zflashowania z CS02 na 09, dochodzi do 40%, nastepnie skacze do 100% i wywala komunikat:"Unable to flash firmware.Please contact with your vendor" System ktorego uzywam do WinXP sp1. W czym moze tkwic problem?? |
![]() |
![]() |
#73 |
Nowy na forum
![]() |
a ja kupile miesiac temu LiteOn Double i ma problemy z czytaniem dvd i divx, na filmach dvd co jakis czas sie przycina, a divx po 20 min. wysuwa szuflade z goraca plyta, mozna sie popazyc!!!!! co z tym zrobic, do sklepu w kturym go kupilem mam kilka set kilosow!!!!
|
![]() |
![]() |
#74 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Masz jakąś dodatkową wentylację? Jaka to obudowa i co jeszcze tam siedzi? To, że tnie DVD-Video i DivX nie znaczy wcale, że to problem odczytu ![]() Równie dobrze może być to problem kodeków i systemu ![]() Problem z odczytem może być wtedy Gdy np. napęd męczy się ze skopiowaniem tego Divxowego pliku z napędu avi na dysk twardy Sprawdź to sobie i zaobserwuj pracę napędu ![]() Problem może być też po stronie złej jakości płyt I złej jakości na nich nagrania Z drugiej jednak strony jeżeli to jakaś wada napędu ![]() Nałeżałoby to wymienić ![]() Wcześniej najlepiej jeszcze sprawdzić u kogoś innego na kompie Jak będzie się zachowywał tam ![]() ![]() No i jaki to dokładnie model Litka? |
|
![]() |
![]() |
#75 |
Nowy na forum
![]() |
Problem z nag.Lite-on1653s oem
Witam! Wiec do rzeczy chcielem skopiowac sobie film przez alcohola a potem zaczeły sie pojawiac jakies błedy pomozcie.pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|
|