![]() |
Witam!
Mnie nie chce nagrywać płytek mediastore dvd-r x4. Przeczytałem tu, że komuś pomogła zmiana softu z tego dołączonego w boxie, na siakiś inny.. Ja próbowałem nagrywać Nero, Ashampoo i nic.. A jakoś radość mniejsza, gdy po zakupie to nie działa.. :| Co prawda sprzęt nie mój, ale został mi pożyczony na weekend i nie mogę poszaleć ;) Biosy i tak dalej to zabawa nie dla mnie, bo właścicielem sprzętu nie jestem.. Macie jakieś pomysły? |
Cytat:
Ale skuteczny! :taktak: I CIACH JE, CIACH SEKATOREM !!! || I DO KOSZALINA !!! :bicz: Aż mi się wierszyk ułożył: NERO, ASHAMPOO I NIC NIE POMOŻE :nieee: KIEDY NAGRYWASZ NA MEDIASTORZE ^_^ :czar: |
Vizzard - fajnie i śmiesznie, ale problem pozostał.. :(
Szkoda, bo liczyłem na jakieś rady.. :| (ściągnąłem nero, bo gdzieś wyczytałem, że te doł. do nagrywarki różnie działają.. teraz wyświetla mi się illegal disk.. :|) |
Cytat:
Mediastory to szczególnie dobry chłam, który do niczego się nie nadaje :nie: Chociaż jako podstawki - podobno robi furorę :D Wyjątkiem jest partia Mediastorów DVD+R x4 niebieskich z wierzchu z białymi napisami One są od Plasmon i nagrywają się nawet bardzo dobrze :taktak: Jest zresztą kilka wykresów na forum - nawet moich :> Porzuć więc te płytki i kup coś lepszego A problemy znikną jak ręką odjął :tak!: A jak nie wierzysz - to sprawdź opinie i wykresy z serii Mediastore na forum :czytaj: |
Wierzę, wierzę.. :)
Cóż, dzięki za odpowiedź, jakkolwiek nie pocieszyła mnie ona ;) Chociaż nie.. Przecież mam tylko 3 płytki tej firmy.. Kupię coś porządnego i będę szalał :) A płytki dałem koledze, żeby mi coś nagrał.. On chyba ma bardziej tolerancyjną nagrywarkę.. :) Pozdrawiam. |
U mnie plusy + palą się dobrze, z minusami jest gorzej.
Wszystkie płyty TDK DVD-R 8x Bios CSO2: nagrałem 2 płyty, średnio PI 450 !!! C2 - 50 Bios CSO9: też 2 płyty, PI srednio 40, C2 - 3 Naszczęście na Verbatimkach + wszystko się ładnie pali, kupuje verby+ 8x za 2,30zł. |
Ilość załączników: 1
Mam Litka 1653 z biosem CS09 palę zawsze na plusach. Płytki wypajają się dobrze . Czytam to Forum ludziska piszą że litek 1653 nie pali minusów -Kupiłem dzisiaj jakiś szajs płytka OMEGA DVD-R tak na próbę - nagrala sie wyjatkowo dobrze a producent nieznany.
|
Ma tą nagrywarke miesiąc i DVD-R moze i był problem ale tylko Esperek a reszta jest wypas. Nie mam jej nic do zazucenia. Mam bios 1653S.CS09.patched-cf.exe z http://codeguys.rpc1.org/patchers.html i dzieki temu co mi go na tym forum polecił bo warto. W rzeszowie www.apollo.pl nagrywarka kosztuje 250zł a płytka DVD-R Verbatim 1,8zl (ul.Akademicka 1 w sklepiku na dole). Wiec za 1GB ~40gr to sie chyba opłaca. Moze są i lepsze ale za te pieniadze to mi spoko - starcza TA. Testy testami, czas pokaze czy za rok czy dwa bedzie czytała te płytki co nagrała. A co o producentach płytek to moge powiedzec na przykladzie CD-R. Jakies 4 lata temu nagrałem 55 płyt MP3. Teraz (grzech by było nie nagrac) nagrywałem wszystko na DVD i tylko TDK(x8x16x24),Verbatim(Białe) i DYSANx8(x16,x24) odczytałem poprawnie. Inne jakies tam Platinum ,DATA i Verbatim(srebne) itp. to sie chciały jak i nie chciały odczytywać. Ale każdy niech sam wybierze i oceni.
Nagrywacie jedna plyte, testujecie w jakims tam programie i myslicie ze wszystkie takie same, a to mi sie wydaje ze jest takie cos jak "prwao serii". Jedna seria OK druga KUPA. Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie i zycze zadowolenia z DVD bo to jednak troche lepsze niz CD. |
No nie da się tego ukryć że DVD jest trochę lepsze niż CD. ^_^
|
Cytat:
PS. Duuuużo lektury ale ciekawa :cool: |
to co napisałem nie dotyczyło wszystkich, no nie przesadzajcie :) Ale widze ze oburzyło niektórych :) Ja sie na nagrywarkach nie znam za wiele, pisze to co wiem.
Dzieki za wasze opinie, teraz bede uwazal co pisze. Pozdrawiam wszystkich. |
Witam!
Mam Liteona 1653 i wystepuje "standardowy" problem z wypalaniem DVD. Przy probie zflashowania z CS02 na 09, dochodzi do 40%, nastepnie skacze do 100% i wywala komunikat:"Unable to flash firmware.Please contact with your vendor" System ktorego uzywam do WinXP sp1. W czym moze tkwic problem?? |
a ja kupile miesiac temu LiteOn Double i ma problemy z czytaniem dvd i divx, na filmach dvd co jakis czas sie przycina, a divx po 20 min. wysuwa szuflade z goraca plyta, mozna sie popazyc!!!!! co z tym zrobic, do sklepu w kturym go kupilem mam kilka set kilosow!!!!
|
Cytat:
Masz jakąś dodatkową wentylację? Jaka to obudowa i co jeszcze tam siedzi? To, że tnie DVD-Video i DivX nie znaczy wcale, że to problem odczytu :nie: Równie dobrze może być to problem kodeków i systemu :taktak: Problem z odczytem może być wtedy Gdy np. napęd męczy się ze skopiowaniem tego Divxowego pliku z napędu avi na dysk twardy Sprawdź to sobie i zaobserwuj pracę napędu :taktak: Problem może być też po stronie złej jakości płyt I złej jakości na nich nagrania Z drugiej jednak strony jeżeli to jakaś wada napędu :nie: Nałeżałoby to wymienić :D Wcześniej najlepiej jeszcze sprawdzić u kogoś innego na kompie Jak będzie się zachowywał tam :taktak: :mruga: No i jaki to dokładnie model Litka? |
Problem z nag.Lite-on1653s oem
Witam! Wiec do rzeczy chcielem skopiowac sobie film przez alcohola a potem zaczeły sie pojawiac jakies błedy pomozcie.pozdrawiam ???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |