Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.01.2008, 00:40   #1
DesoloAnimus
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2007
Posty: 5
DesoloAnimus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LITEON DVDRW LH-18A1P - problem z dogrywaniem

Jest to jedna z moich pierwszych wypowiedzi więc wyrazie palnięcia jakiejś głupoty proszę o wyrozumiałość.
Problem dotyczy dogrywania danych do wcześniej już wypalonej płyty DVD. Od czasu formatu i zainstalowania systemu ponownie zauważyłem iż nagrywarka czy też program ma problem z dogrywaniem danych do płyty wielosesyjnej. Z początku myślałem iż to wina starej wersji programu (dotychczas korzystałem z Nero 6.6.0.1 Enterprise), gdyż po utworzeniu płyty wielosesyjnej i próbie dogrania czegokolwiek wyskakiwał komunikat iż "włożona płyta jest nieprawidłowa, proszę użyć innego nośnika" czy coś w tym typu. Postanowiłem więc zainstalować nowszą wersję Nero (wersja 8.1.1.0 Ultra Edition). Wówczas okazało się iż program dogrywa płyty, co więcej po kliknięciu "Info o dysku" pokazuje iż zostały nagrane dwie sesje, jednak gdy otwieram płytę okazuje się, że jest na niej jedynie to co zostało nagrane podczas pierwszej sesji. Przyznam, że nie mam pojęcia od czego może to zależeć. Problem pojawił się zaraz po formacie i stawiania systemu od początku.Może w złej kolejności zainstalowałem jakieś programy? Czy możliwe, żeby Alcohol 120 miał jakiś wpływ na działanie Nero? Używane przeze mnie nośniki to Verbatim DVD+Recordable 16x. Nagrywarka ma może z 6 miesięcy, i świeżo wgrany nowy firmware. Proszę o pomoc.
DesoloAnimus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.01.2008, 11:30   #2
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czeste sa takie problemy, najlepiej nie nagrywac multisesyjnie na plytach dvd bo przy dzisiejszej cenie nosnikow jest to zbedne
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 11:46   #3
DesoloAnimus
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2007
Posty: 5
DesoloAnimus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Czeste sa takie problemy, najlepiej nie nagrywac multisesyjnie na plytach dvd bo przy dzisiejszej cenie nosnikow jest to zbedne
Przyznam, że to dziwna sprawa. Od kiedy pamiętam (tzn. od kiedy dowiedziałem się, że jest możliwe tworzenie multisesji) to tak robię. Mam za sobą jakieś 170 płyt wypalonych tą metodą i jak dotąd nie było problemów więc tym bardziej robię zdziwione oczy na to co napisałeś. Nie ma jakiegoś sposobu aby zmusić nagrywarkę by nagrywała kolejne sesja talk aby wypalone pliki były faktycznie widoczne?
DesoloAnimus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 13:21   #4
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Takiej mozliwosci nie ma bo plytka jest jednokrotnego zapisu, mozesz uzyc programu do odzyskiwania danych z plyt chyba isobuster ale pewnosci nie mam i on powinien odczytac te utracone sesje
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 13:45   #5
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,833
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Do znudzenia będę powtarzał...

No co?

Że multisesja to zło.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 14:12   #6
DesoloAnimus
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2007
Posty: 5
DesoloAnimus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
źle mnie zrozumieliście. Chodzi o to, czy naprawdę nie dało by się jakoś 'kopnąć' tej nagrywarki czy coś, żeby to to zaczęło wypalać kolejne sesje normalnie. Jeśli nie to widocznie będę musiał poszukać paragonu i lecieć do sklepu na wymianę bo nawet pół roku jej jeszcze nie mam. Wcześniej miałem też Lite-On'a ale po 2 latach dość intensywnego użytkowania padł. Swoją drogą... jakie są teraz najbardziej żywotne napędy combo? Ja wiem, ze to to ustrojstwo i tak pewnie jest produkowane w jednej fabryce gdzieś na Tajwanie czy (gorzej) w Chinach ale z tych lepszych. Chodzi mi nie o prędkości i osiągi, a jedynie niezawodność i żywotność samych podzespołów.
DesoloAnimus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 14:26   #7
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez DesoloAnimus Podgląd Wiadomości
źle mnie zrozumieliście. Chodzi o to, czy naprawdę nie dało by się jakoś 'kopnąć' tej nagrywarki czy coś, żeby to to zaczęło wypalać kolejne sesje normalnie. Jeśli nie to widocznie będę musiał poszukać paragonu i lecieć do sklepu na wymianę bo nawet pół roku jej jeszcze nie mam. Wcześniej miałem też Lite-On'a ale po 2 latach dość intensywnego użytkowania padł. Swoją drogą... jakie są teraz najbardziej żywotne napędy combo? Ja wiem, ze to to ustrojstwo i tak pewnie jest produkowane w jednej fabryce gdzieś na Tajwanie czy (gorzej) w Chinach ale z tych lepszych. Chodzi mi nie o prędkości i osiągi, a jedynie niezawodność i żywotność samych podzespołów.
No trudno zeby koreański naped byl robiony w USA i to nie jest combo tylko nagrywarka DVD. To nie jest wina nagrywarki i problemy z multisesja to zadna podstawa do gwarancji to moze i raczej jest wina nosnikow, z reszta w nero pisze ze nagrana plyta w wielosesyjna moze nie dac sie odczytac a to ze nagrywałeś i nic sie nie dzialo to miales szczescie bo w zasadzie dvd nie jest stworzone pod multisesje
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 14:53   #8
DesoloAnimus
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.04.2007
Posty: 5
DesoloAnimus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale żeby mieć szczęście przez ok 170 płyt DVD? Cały czas jadę na tych samych Verbatim'ach DVD+R z tego samego cake'a 50 szt. i nagle po takim formacie, du**. Coś mi się tu nie podoba.
DesoloAnimus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2008, 15:58   #9
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W takim razie sprawdz na innym kompie nagrywarke, nagraj cos w multisesji i zobacz czy bedzie wszystko ok
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.