![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.10.2006
![]() |
LiteOn DVDRW+- SHM-165P6S - Problem
Model jak w tytule : LiteOn DVDRW+- SHM-165P6S
Kupiony jakis tydzien temu w prolajnie. Po nagraniu paru plyt DVD i odczytaniu ich ( zadziwiajaco poprawnie) przestal czytac to co nagral. Oczywiscie poprzednio nagrane plyty jak i inne plytki odczytuje. Sprawdzane na kilku nosnikach. Plyty nagrane, ktorych nie czyta, inne liteony na innych komputerach odczytuja. Firmeware najnowszy. W czym jest problem ? ![]() ~~ W Nero w informacjach o plycie, ktorej niby mi nie czyta pokazuje ze jest nagrana sciezka. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Że znowu będziemy zgadywać i prosić cię o dane Które umożliwią rozwiązanie problemu ![]() Chociaż w sumie mam swoją godność i ja już prosił nie będę ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No jak to?
Przecie***380; kolega poda***322; jedn***261;, za to bardzo wa***380;n***261; informacj***281; ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Co to za model? - Podany
Jaki bios ? - Najnowszy, napisalem Jaki jest producent płyt? Testowalem Na "Mediastorach" i "Verbatimach" Firma raczej nie ma wplywu bo kilka dni temu mediastory byly wypalane i odczytywane spokojnie. Plyty DVD MINUS Po tym jak przestalo czytac, przestawialem tasmy, nagrywarke na slave, master. DMA jest wlaczone jest ASPI. Sytestem XP z SP2. Komputer - Venice 3000+, Asus A8n-e , twinmos 512 ddr400, gf 6600 gigabyte turbo force pci-e, samsung sata 2 160-tka, fortron 350, audigy 1 ( po co ? ![]() Nagrywane na nero 7. Plyty sprawdzane na innych napedach na innych komputerach i dzialaja ( nawet na podlych odtwarzaczach dvd) Naped nie byl sprawdzany na innym komputerze. Nie wkladalem tez innego napedu do swojego komputera. ~~ A wszystko stalo sie "tak o" i zaden czarodziej w to nie ingerowal, nie rzucal odtwarzaczem, konfiguracja nie byla zmieniana ( chyba ze ktos mi sie wlamal do pokoju), a problem tkwi w tym ze, nagrywarka czyta plyty, wypala jest, nawet weryfikacja przechodzi pomyslnie, widzi sciezke w nero w inf o plycie, ale system jej nei czyta ( wczytuje plytke i potem " napedu nei znaleziono") ~~` Napiszcie tez co chcielibyscie jeszce uslyszec ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
No już trochę lepiej
![]() Twój opis wskazuje jednak na to, że jeżeli nic nie było instalowane ani zmieniane w systemie To niestety jednak z dużym prawdopodobieństwem może być to wina płyt A dokładnie jakości ich nagrania ![]() Czy dokupowałeś te płyty w czasie co na nich teraz nagrań nie chce widzieć? Czy są one z jednego cake'a, miotu czy tam czego ![]() Co jednak oznacza komunikat: Napędu nie znaleziono? ![]() Napęd jest widziany normalnie w systemie, wkładasz płytkę i taki komunikat ci wyświetla? No to gdzie on jest jak go nie znaleziono? Może jednak jakieś przerwania na taśmie IDE? Warto to sprawdzić w przypadku gdy system gubi napęd ![]()
#6 |
Nowy na forum
![]() |
"Napedu nie znaleziono" wyswietla totalcmd
Chyba jeszce raz powtorze ze plytki te o ktore mi chodzi dzialaja na innych odtwarzaczach Sa z tego samego miotu, kejka. Tasmy sa nowe, nieprzerwane, w koncu nie czytaloby innych plyt, a czyta te same Mediastory nagrane 2,3 dni wczesniej. Chodzi mi o to ze tak jakby przyszedl jakis czarodziej i powiedzial puf , nie odczytuj plyt nagranych po xx.xx. Naped jest widziany w systemie normlanie, nero widzi "nagrana" plyte - tzn sejsje, np 3.92 GB A normalnie jak w systemie wchodze na "naped DVD" to mieli , wchodzi tam i jest pusto ![]() ~~ Plyty dzialaja gdzie inedziej, jak bede mial mozliwosc to sprawdze naped na innym kompie. ~~ http://img174.imageshack.us/my.php?image=system2ga9.jpg http://img230.imageshack.us/my.php?image=neroem7.jpg http://img174.imageshack.us/my.php?image=tcmdbf4.jpg ~~ Zreszta slyszalem od kogos ze mial podobny problem ze jego nagrywarka nie widziala nagranych przez siebie plyt ![]() Myslalem ze WY znacie jakies magiczne rozwiazanie na to, procz pojscia do serwisu " hola hola, bierzcie lite-ona i dajcie mi inna nagrywarke" Ostatnio zmieniany przez grondo : 19.10.2006 o godz. 23:03 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A masz poinstalowane jakieś Alcohole? Daemony? Mimo wszystko uważam że jest to sprawa bajzelu w systemie lub/i jakichś zmian w nim ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
To jest wielce prawdopodobne
![]() Tak, mam daemony, na + nie sprawdzalem ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Bo to może być przyczyna ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2006
![]() |
To po co kupowa***263; nagrywarke kt***243;ra po***322;owy p***322;yt nie obs***322;uguje i do tego sprawia problemy. Sam kupi***322;em t***261; nagrywarke i wysy***322;am j***261; do serwisu bo badziewia nie potrzebuje.
U mnie minusy pali praktycznie z zerow***261; jako***347;ci***261;. Plusy wypadaj***261; ***347;rednio ale nie zachwycaj***261;. Nagrywarka wiesza si***281; po oko***322;o 18 minutach odtwarzania filmu DVD z orygina***322;u i nie jest to przyczyna sprz***281;towa ani programowa bo sprawdza***322;em to na kilku komputerach. I niech mi nikt nie m***243;wi na tym forum ***380;e si***281; powtarzam ale fakty m***243;wi***261; same za siebie. grondo je***380;eli masz mo***380;liwo***347;***263; wymie***324; t***261; nagrywark***281; na co***347; lepszego lub wy***347;lij do serwisu a jak to nie pomorze sprzedaj. Pozdro |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Da sie zrobi***263; test w cd speed ? jak tak to prosimy o wstawienie
@corne ju***380; wszyscy wiedz***261;, ***380;e kupi***322;e***347; "badziewie" koniec tematu.
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
1. Zmie***324; TC na nowszego.
2. Zamyka***322;e***347; sesj***281; przy nagrywaniu ? 3. Przychylam si***281; do zdania VIZZARD'a, ***380;e co***347; nie tak masz z systemem ![]() A mo***380;e pomoc st***261;d albo st***261;d co***347; poprawi ?
Pozdrawiam K4r0l Życie ciągle odwraca naszą uwagę; nawet nie mamy czasu zorientować się od czego. Ostatnio zmieniany przez K4r0l : 25.11.2006 o godz. 17:10 |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2006
![]() |
Testy nagrań są tutaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ght=liteon+tdk
Nagrywarke testowałem jeszcze ze sprzedawcą aż on sam uznał że nadaje się ona do serwisu i poszła. Czekam co ciekawego powróci z serwisu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|