Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.11.2016, 20:23   #16
ASX7
Data rejestracji: 21.11.2016
ASX7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kolega przywiózł swoje płyty i jest tak samo, nagrywarka na złom póki co .
Zamówiłem SH-224GB/BEBE i jutro miał być odbiór, teraz dostałem maila, ze magazyn pusty .
Jutro szukam u innego dostawcy. Dzięki za pomoc.
ASX7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.11.2016, 05:55   #17
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Model coraz ciężej dostępny ...sprawdź na morele
https://www.morele.net/naped-samsung...b-bebe-881535/

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2016, 10:06   #18
ASX7
Znalazłem na "EMAG" ( nie mogę wrzucać jeszcze linków ) jeszcze taniej i dzisiaj zamówię ( bez kosztów wysyłki ). Nie mam doświadczenia, - jak wygląda sprawa ew. reklamacji, zgłasza się bezpośr. od Samsunga, czy też do sprzedawcy?.
Dzięki za azymut na napęd.
Stary 23.11.2016, 10:29   #19
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To zależy od wersji - jeżeli OEM to wraca do sprzedawcy - jeżeli wersja detaliczna to można też bezpośrednio do serwisu producenta .
Będziesz miał w gwarancji na pewno podane jakie warunki i gdzie w razie potrzeby odsyłać do naprawy \wymiany...

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2016, 10:39   #20
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tego co pamiętam (a kupowałem u nich/agito ładnych parę lat temu), to faktura lub paragon były gwarancją i reklamację zgłaszasz do nich. Dalsza procedura już po uzgodnieniu z nimi. Nie miałem potrzeby tego przechodzić. Najlepiej dopytać od razu przed zakupem.

A nagrywarek nikt nie naprawia, z reguły wymieniają na nową. Koszt części i roboty potrafi przewyższyć cenę nowej. Często dają nowszy model, bo reklamowanego np już nie ma w ofercie... no i tu bywa zgryz, bo np nie chcesz tego co chcą ci dać w zamian.
To wszędzie wygląda podobnie - reklamujesz w sklepie, sklep wysyła do gwaranta i ten rozpatruje i podejmuje decyzję co z tym zrobić. Jeśli uznaje, to daję nówkę i zamyka sprawę.
Stary 23.11.2016, 17:13   #21
ASX7
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
To zależy od wersji - jeżeli OEM to wraca do sprzedawcy - jeżeli wersja detaliczna to można też bezpośrednio do serwisu producenta .
Zamówiłem ale niestety nie umieli odpowiedzieć na pytanie czy OEM, natomiast serwis u nich "door to door" na ich koszt .

Cytat:
To wszędzie wygląda podobnie - reklamujesz w sklepie, sklep wysyła do gwaranta i ten rozpatruje i podejmuje decyzję co z tym zrobić. Jeśli uznaje, to daję nówkę i zamyka sprawę.
Ja wybieram zawsze rękojmię , mają "tylko" 14 dni - jakby co... no chyba, że gwarancja 36 m-cy, jak często jest w Lidlu.
Stary 23.11.2016, 18:45   #22
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zapomniałem o rękojmi/niezgodności towaru z umową. Zawsze brałem na firmę, więc tu tylko gwarancja.
Jeśli jest d2d na ich koszt to spoko.

A nie umieli powiedzieć, czy to OEM czy BOX bo pracownik sprzedaży nie ma pojęcia jak wygląda towar na magazynie, magazyn często jest w ogóle gdzie indziej. Oni tylko przekazują zlecenia wysyłki na magazyn i pilnują płatności. Skoro mówisz, że cenowo jest tam tanio, to możesz na 99% być pewnym że napęd jest OEM - goły w folii, bez nawet śrubek.
Stary 23.11.2016, 21:28   #23
ASX7
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Zapomniałem o rękojmi/niezgodności towaru z umową.
http://www.emag.pl/naped-samsung-sh-.../pd/DMLTZ3BBM/
Dostawa, zwrot- gratis !
Ja już kilka razy wygrałem ze sprzedawcą sprzętu (akurat AGD), gdzie po ok. 21-29 dniach określił się ( termin z gwarancji 30 dni), że serwis uznaje , iż wina klienta, niewłaściwe użytkowanie itd ... , spokojnie słucham tłumaczenia a następnie podnoszę, że przekroczyli termin 14-dniowy z rękojmi i d^^pa blada, wtedy kierownik instruuje pracownika....
Tylko najważniejsze, musi być wpisane przy zgłoszeniu, że korzystasz z rękojmi.

Najbardziej uśmiałem się ostatnio jak sprzedawca zaczął wywody o niezgodności towaru z umową ... produkuje się i produkuje ( Tesco ) a ja go na koniec pytam, czy wie od kiedy ona już nie obowiązuje i polecam lekturę KC.

Ktoś może pomyśleć, ze cwaniak jestem ale nie, życie nauczyło mnie jak nie uznali mi reklamacji i na koniec adnotacja... "jak się nie podoba to zapraszamy do sądu".

Tak jak pisałeś im się nie opłaca nawet rozkręcać /sprawdzać sprzętu więc często klienta po prostu oszukują.

Cytat:
Skoro mówisz, że cenowo jest tam tanio, to możesz na 99% być pewnym że napęd jest OEM - goły w folii, bez nawet śrubek.
Śrubki to spoko .
Stary 24.11.2016, 21:29   #24
ASX7
Cytat:
Skoro mówisz, że cenowo jest tam tanio, to możesz na 99% być pewnym że napęd jest OEM - goły w folii, bez nawet śrubek.
No i wykrakałeś ale za to przyszło opakowane w poduszki powietrzne, że można było skakać po pudełku. Dostawa gratis, nie chcieli nawet przedpłaty, zapłata kurierowi bez dodatkowych kosztów, 1-szy raz kupowałem u nich i raczej nie ostatni.
Stary 26.11.2016, 16:57   #25
Leman39
Moderator

Data rejestracji: 21.02.2014
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pokaż co dotarło dokładnie jeśli możesz
Co do zakupów: U mnie na dużą skalę idą zakupy z emag i zero problemów, zarówno z terminami (na 2gi dzień jeśli mają na magazynie), z opakowaniem (o wiele lepiej pakują niż chociażby Morele) jak i w przypadku zwrotów w ustawowych 14 dniach.
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2016, 09:58   #26
ASX7
Cytat:
Napisany przez Leman39 Podgląd Wiadomości
Pokaż co dotarło dokładnie jeśli możesz
Zastanawiałem się , czy wrzucić ale obawiałem się zarzutu, że zaśmiecam forum. Jestem zadowolony z Emag-u, na drugi dzień przesyłka a zamawiałem ok. 16-tej poprzedniego, zero opłat nawet od wpłaty gotówkowej kurierowi. Jeszcze wziąłem dwie paczki płyt CD i DVD "Verbatim" tak w ciemno , bo nie zdążyłem doczytać, które polecacie.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Liteon iHAS122 - odtwarza, nie nagrywa-Bios.-sam_4073.jpg   Liteon iHAS122 - odtwarza, nie nagrywa-Bios.-sam_4072.jpg   Liteon iHAS122 - odtwarza, nie nagrywa-Bios.-sam_4071.jpg  

Ostatnio zmieniany przez ASX7 : 27.11.2016 o godz. 10:01
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: