Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2010, 12:52   #1
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
LiteOn iHAS424 pytanie

Po pierwsze jaki jest najnowszy fw do niej ?
Na stronie http://www.liteonit.eu/pl/index.php?...=299&Itemid=67 nie ma żadnego FW
U nas na stronie to tylko ZL1N - 2009/10/08

Druga sprawa, chciałem uaktualnić FW do ZL1N ale mam następujący błąd. Jak dla mnie brzmi on następująco:
Strzelam focha, masz ihas424 a ma być ihas424!
Dołączone obrazki
LiteOn iHAS424 pytanie-sasasa.jpg 
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 28.02.2010 o godz. 13:19
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.02.2010, 13:15   #2
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jak dla mnie masz revision Y, a firmware jest dla revision A.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 13:19   #3
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
O ludzie, to oprócz modeli są jeszcze rev ? Nie no... i co ja teraz zrobię...

W ogóle nie mogę programem ltnflash v2.6.11 ani zrobić backupu obecnego FW (błąd 052400 invalid field in cdb)
ani zdjąć blokady RPC (błąd fail to switch rpc work)...

Nagrywarkę ma wpiętą w drugi port SATA, w pierwszym siedzi HDD.


----------

Faktycznie ziomki z cdrlabs.com (US) mają rev A:



A my w Polsce (przynajmniej ja) mam rev. Y:



Teraz pytanie gdzie jest wsparcie techniczne i nowe biosy dla mojego rev...
Szkoda, że nigdzie o tym nie pisze z tymi rev wg mnie jest to dość znacząca informacja... dzięki niej pewnie bym tego szajsu nie kupił
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 08.03.2015 o godz. 19:50
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 13:46   #4
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Sprobuj tym: http://www.cdrinfo.pl/download/580134015. A co do revision'ow, to jak widac, LiteOn kupuje nagrywarki od innych firm i potem jeden model to rozny hardware w srodku. Globalizacja.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 13:54   #5
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Fajnie... otworzyłem sobie tackę i zajrzałem do środka ;]
W mojej starej 832S napęd przenoszą 3 zębatki a w ihas424 znowu powrócili do 2 kółek i gumeczki ...

Nie będę na siłę nic uaktualniać bo jeszcze ją ukatrupię, skoro sprawdzają rev i program sypie błąd to znaczy, że ten FW nie jest do mojej nagrywarki...

Napisałem do supportu właśnie.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 14:24   #6
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Sorki, że nie modyfikuję poprzedniego posta ale chciałem to oddzielić.

Otóż dowiedziałem się już to i owo (nie support jeszcze nie odpisał).

LiteON iHAS424 Y jest to Optiarc AD-7241S OEM !
Oryginalne niezmodyfikowane biosy są na stronie liggydee.cdfreaks.com

Linki kolejno od najstarszego:
- ZL1W
- ZL1V
- ZL1U

Biosy są w wersji BINarnej zgrywane bezpośrednio z urządzenia.
No to admini pewnie teraz mają trochę myślenia jakby to doinformować/dokleić do informacji o nagrywarce na stronach cdrinfo
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 28.02.2010 o godz. 14:27
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 14:26   #7
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://www.cdrinfo.pl/download/580142141 - Mozesz tez sprawdzic, czy nie ma najnowszego...
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 14:43   #8
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
http://www.cdrinfo.pl/download/580142141 - Mozesz tez sprawdzic, czy nie ma najnowszego...
FW mam ZL1V, czyli teoretycznie powinien poinformować mnie o ZL1U.
Zainstalowałem, niestety nie ma żadnych uaktualnień, pusto.

--
Tak teraz sobie szukam jakie to inne nagrywarki są jeszcze na tym samym Optiarc'u
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 14:48   #9
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,738
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No to http://www.cdrinfo.pl/download/580144318 - zmow pacierz i ognia.
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy .
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 15:05   #10
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zrobiłem dump'a mojego biosu za pomocą tego binflash i porównałem MD5/CRC z niemodyfikowanym odpowiednikiem na stronie liggydee.cdfreaks.com

ZL1V, który zgrałem - MD5 1A3029E4F467ED3A48102F2DCBADBBF3
ZL1V z liggydee.cdfreaks.com - MD5 1A3029E4F467ED3A48102F2DCBADBBF3

ZL1V, który zgrałem - CRC D709B1F4
ZL1V z liggydee.cdfreaks.com - CRC D709B1F4

To jest to samo, więc pliki na ich stronie są wg mnie pewne i bezpieczne.

Przed zabawą przetestuję obecny bios, potem zrobię testy na nowym i zobaczymy różnice.
Poczekam jeszcze co odpiszą z supportu skoro już tam napisałem...


---
Tu można zobaczyć co to tak na prawdę jest ten liteon... (znaczy się Optiarc AD-7241S OEM...)

http://www.sony-optiarc.eu/products/...s/ad7241s.html
http://www.cdrinfo.pl/hardware/374-S...tiarc-AD-7241S
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 28.02.2010 o godz. 15:08
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2010, 20:03   #11
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak wygląda mój rev Y
Kto ma rev A do porównania ?
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 08.03.2015 o godz. 19:50
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2010, 18:54   #12
zbychol1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.09.2003
Posty: 6
zbychol1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Dziś odebrałem swojego iHAS 424, po przeczytaniu wielu newsów na necie chciałem oczywiście wersję A a nie Y ale co dostałem, sam już nie wiem.

I tak po kolei:
1. Na pudełku naklejka z oznaczeniem: iHAS424-32 A, data produkcji October 2009. Znalazłem informację na necie że wersja 424-32 jest na chipsecie NEC a nie MTK, więc wskazywałoby to że to nie to co chciałem , ale do tego dotarłem jak już przyniosłem napęd do domu.

2. Na naklejce na napędzie: iHAS424-32 A

3. Nero Info Tool pokazuje: iHAS424 A

4. Na dołączonej płytce do: na wierzchu płytki jest napisane że zawiera trzy rzeczy: 1. Nero 8 Essential 2. Smart Erase 3. Drivers i driver Manual, no cóż po włożeniu płytki do napędu: Nero jest, manuale są ale jakiś sterowników (nie wiem do czego) to nie ma i nie ma pkt 2 czyli Smart Erase!!!

5. Ściągnąłem z internetu Smart Pack i próbuje dwóch rzeczy
- znaleźć nowy bios, u mnie jest wersja: ZL1P, program twierdzi że nie ma nowych na necie.
- Druga operacja, próba skorzystania z SmartErase, program pokazuje że mam iHAS 424 A i płytkę kasuję, czyli działa.
Jeden z postów na necie twierdził że tylko wersja A potrafi kasować a wersja Y już nie. Jak jest z tym u osób co mają wersję Y.

6. Wygląd po wysunięcie kieszeni taki jak na zdjęciu wyżej, czyli pasek i rolki.

7. Ściągnąłem program do aktualizacji biosu sony/nec ze strony serwisu cdrinfo.pl, po uruchomieniu program nie wykrył kompatybilnego napędu. To by wskazywało że to raczej nie nec.

Nie chcę go rozkręcać, mam go dopiero 1 dzień, a więc zostało mi jeszcze 24 miesiące gwarancji, ale ciekaw jestem czy to NEC czy MTK. Chciałem MTK, bo liczyłem na możliwość testowania płyt. Wersja z NEC chyba tego nie potrafi. Niestety mój stary benq do testowania płyt już padł i nic z niego.

Ostatnio zmieniany przez zbychol1 : 03.03.2010 o godz. 19:44
zbychol1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2010, 13:04   #13
sunbeam
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.03.2010
Posty: 1
sunbeam w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W Polsce można też nabyć rev. A. Kupiłem w Proline na początku lutego, data produkcji sierpień 2009. Wszelkie aktualizacje BIOSU wchodzą. Ja aktualnie ma wersję ZL1N
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
LiteOn iHAS424 pytanie-bez-tytulu.jpg  
sunbeam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2010, 12:08   #14
zbychol1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.09.2003
Posty: 6
zbychol1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dołączam zrzut z Nero Info Tool mojej nagrywarki Lite On iHAS 424A:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
LiteOn iHAS424 pytanie-nero-infotool-liteon-424a.jpg  
zbychol1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
bios, firmware, ihas424 revision y, liteon

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[ARTYKUŁ] Mini test LiteOn DH-20A4P Bartez Napędy optyczne DVD 47 23.06.2008 08:20
Samsung czy Liteon, oto jest pytanie?? schumi22 Napędy optyczne DVD 28 07.02.2007 18:36
Pytanie odnoscie LiteOn 411S WrzoSS Napędy optyczne DVD 1 22.02.2004 18:35
Nagrywarka LiteOn S811 x8 Pytanie ??? ace2 Napędy optyczne DVD 1 14.12.2003 23:10
Klopoty z LiteOn 411s - pytanie do posiadaczy Maciass Napędy optyczne DVD 7 20.11.2003 01:53


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.