![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2003
![]() |
Liteon LDW-411S
Wiem że to stara spiewka ale takiego dostałem od znajomych i teraz mam pytanko na jakich płytkach wypalać DVD-R czy +R wiem że +R są lepsiejsze ale nie wiem czy mój stacjonarny LG je rozpozna model LG 5183 inne pytanie mam film zakupiłem ogryginał do testów HULKA i chciałem wypróbować czy da się go skopiować zrobiłem rip DVD Shrink filmik ma ponad 130 min wiec na płytce standardowej się nie mieści po zeshrinkowaniu miałem tylko filmik oraz polska scieżkę dzwiękową po zrobieniu ripu wrzuciłem voby na Nero Recode który stworzył mi obraz do nero obraz ten podstawiłem do Nero Image aby sprawdzić czy nie ma kaszanki i wszytko było ok wiec palimy kupiłem 2 płytki DVD-R dysana pierwsza płyta po wypaleniu posiadała błędy na końcu płytki wiec film szedł do ok 2 h o potem zaczął skakać podczas odtwarzania na stacjonarnym LG jak i na Litonie pod POwer DVD
Więc myślę sobie może płytka była lipna wieć wziąłem drugą i wypaliłem ten sam obraz i teraz jest jeszcze ciekawiej płytka po zeskanowaniu na nero speed nie wykazała tym razem żadnego błędu i na liteonie pod power DVD śmigała ok cały filmik natomiast pod stacjonarnym LG film idzie do ok 1 h i skacze no jak sie nie wpienie 2 płytki poszły zasadniczo się ..............!!!!. Będę bardzo wdzięczny jak mi ktoś da sprawdzony przepis bo już mnie krew zalewa a płytki DVD - R nie są tanie Do mojego liteona juz załadowałem najnowszy firmware mam Athlon XP 2200 256 DDR HD 2 x 80 GB wiec co robię żle z góry dzieki za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|