Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Liteon LDW 411s@811s - mrugająca dioda podczas wypalania?? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-ldw-411s-811s-mrugajaca-dioda-podczas-wypalania-34045/)

pykson 27.04.2004 15:51

dioda miga jak nie ma nic w buforze
jak nagrywasz 8x to pewno Ci nie nadaza dysk, skoro przy 4x jest ponoc ok
przy predkosci 8x jak nietrudno policzyc dane musza plynac 2x szybicej ;)
osobiscie naprawde zalecam systematyczna defragmentacje, a najlepiej osobna partycje na pliczki obrazu, wtedy co jakis czas mozna formatnac i po bolu
u mnie jest ok, a nie zawsze tak bylo :)

smyk 27.04.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez pykson
dioda miga jak nie ma nic w buforze
jak nagrywasz 8x to pewno Ci nie nadaza dysk, skoro przy 4x jest ponoc ok
przy predkosci 8x jak nietrudno policzyc dane musza plynac 2x szybicej ;)
osobiscie naprawde zalecam systematyczna defragmentacje, a najlepiej osobna partycje na pliczki obrazu, wtedy co jakis czas mozna formatnac i po bolu
u mnie jest ok, a nie zawsze tak bylo :)

No raczej to nie bedzie to podam ci moja konfiguracje barton 2500 512 DDR i dysk western digitall 80 gb i swiezo zainstalowany system wiec wydaje mi sie ze przyczyna lezy gdzie indziej. ???

Edwardo 28.04.2004 16:48

smyk:
masz podpieta osobno nagryware pod tasme?
jak nie to sproboj tak:
pod jedna tasme dysk, pod drugo bagryware i nic wiecej i sporboj tak nagrac, jak nic sie nie zmieni tzn ze cos fuktycznie nie gra...
a mi sie juz zaczyna sypac litek... nagrywalem dzis plytke i closing session fix erro czy cos w tym stylu wyskoczyl... no coz... popatrze jeszcze jutro jak bede nagrywal a jak nie to na service jedzie.

pykson 28.04.2004 20:33

@Edwardo
jak to jest plytka z filmem to jest szansa ze ja normalnie odczytasz, mialem identyczna rzecz i w stacjonarce bylo ok. pewno zalezy od roznych czynnikow, moze mialem szczescie, jak Ci sie zaczna te bledy powtarzac to chyba jednak litek, dobrze ze gwarancja na 2 latka jest, nie?

@smyk
ja mam athlona 2200xp, 256ddr, 120 barracude i mialem taki problem, ale rzeczywiscie nie byl to swiezy system. zrobo tak jak napisal Edwardo i najnowsze aspi, nagrywaj w nero z jakiegos obrazu, musi byc ok, jak nie to niech sie w serwisie martwia.

pozdrovka

olo4you 28.04.2004 23:00

z tego co pisano na tym forum to nie mozna bezkarnie przerabiać nagrywarek i wszystko ma być ok w tych nagrywarkach zastosowane są lasery o innej mocy w 8x jest mocniejszy chyba 30wat a w 4x 19wat czy jakoś tak tak wiec może to być tym spowodowane i to może być przyczyna migania czyli przerw w nagrywaniu wniosek pal na 4x

ma_trix 06.05.2004 13:09

W Nero dioda nie mruga,nawet jak robie inne rzeczy podczas nagrywania DVD.Może ten Alcohol 120% jest jakis felerny,może jakaś nowsza wersja będzie bardziej dopracowana :-)

rarek 06.05.2004 16:38

Hmm, ciezka sprawa - moze ja wylutujesz w koncu ?? to by chyba rozwiazalo problem.
:-)))

mapek 20.05.2004 20:28

ma ten sam problem z nagrywarka sprawdzalem na 3 kompach i n awszystkich ten sam problem oddalem ja do serwisu nie ma sie co denerwowac

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50.