![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
LiteON LDW411S - RW problem !!
Witam
Do tej pory nagrywarka byla w pelni sprawna i nagrywala na wszystkich nosnikach.. ZMienialem BIOS oraz EEPROM nagrywarki do wersji 811s HS0P - wszystko przebieglo sprawnie dalej nagrywalem plytki (tylko CD-R oraz DVD-+R - nie probowalem az do teraz CD-RW DVD-+RW).. Moze ta zmaina firmware'u to tylko zbieg okolicznosci ale chcialem dzis nagrac plytke RW (obojetnie jaka CD-RW DVD+RW DVD-RW z obojetnie jaka predkoscia) to w kazdym programie do nagrywania wyskakuje Write Error !! Plytki R nagrywane sa bez problemu... Zmienilem firmware na oryginalny ale to takze nie pomoglo.. Pliss !! Pomocy !! Nie wyjade na samych plytkach R :/ pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
Cóż można napisać czy konieczna była ta przeróbka na 811S co Ci to dało?
Ja mam 411S z biosem FSOJ i nie mam żadnych problemów o których piszesz. Też mi chodziła po głowie przeróbka na 811 tylko zadałem sobie pytanie po co? Prędkość x4 jest dla mnie zupełnie wystarczająca to tylko 15min żeby wypalić 4GB danych. Raz albo dwa razy na dzień to i tak za szybko. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzieki za slowa otuchy...
![]() Ma ktos moze jakis pomysl co moge zrobic? Nie wiecie tez czy to wina oprogramowania nagrywarki czy mechaniczne uszkodzenie? To dla mnie dziwne, ze nagrywarka nagrywa wszystko oprocz RW... |
![]() |
![]() |
#4 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
a jak modowales nagrywarke? stosowales patchera?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Sciaglem z www.liteon401s.prv.pl zestawik do przerobki
411s=>811s. Najpierw wgralem tylko sam BIOS HS0P-cracked i tak troche pochodzilem (dzialalo) - potem sie skaplem, ze zapomnialem spatchowac eeprom... A wiec zapisalem oryginalny eeprom i spatchowalem tym co tam bylo dolaczony i wgralem go do nagrywary.. Tyle... Teraz mimo tego, iz powracam do starego EEPROMu oraz starego firmware nadal nie chce nagrywac RW :/ |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
propnuje zrobic tak:
1) wgrac orginlany eeprom 2) wgrac orginalny fw 3) reset. a jak nie to na GG wiecej moze pomoge... contact me! |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Probowalem... Nic..
Kurde czyta RW normalnie bez problemow - nawet kasuje je ! A nagrac nie nagrywa... Jeszcze jest dziwnie bo jak jest cos do 10MB to zadnych bledow nie ma - nagra niby spoko ale jak chce odtworzyc to czysta plytka RW... Jak cche cos nagrac powyzej 10 MB to Write Error... Skontaktuje sie z Toba jutro ok. 17 jak mozesz ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
moze rw rypniete?
o 17 powinienem byc,ale moze ktos Ci pomoze do tego czasu. mozesz probowac mnie zlapac na gg ale nie gwarantuje ze odpowiem. |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2004
![]() |
![]()
Witam
MiaŁem Problem Z Przerobka 401s Na 411.sprobowalem Wiec Na 811 I Poszlo Bez Problemu.wypala Wszystko.srubuje Ci Pomoc W Ciagu Kilku Dni.najpierw Sprobuj Wylaczyc Ultra Dma. Moze To Pomoze. |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
No ja nie wiem czy wylaczenie UDMA cos polepszy, jak nie pogorszy...
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
ja na twoim miejscu wrzucil bym oryginalny flash a eeprom i oddal to do serwisu kropka
moim zdaniem sprzet sie troszke popsul |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Mnie tez sie cos zdaje, ze to tylko przypadek, ze sprzet
siadl po przerobce.. Szkoda, ze nie probowalem nagrywac zadnej RW bezposrednio po przerobce tylko 2 tygodnie potrem, wiec nie jestem w stanie powiedziec czy to przypadek i sprzedl siadl co mam pecha, czy faktycznie przerobka cos popsula.. Gdzies cos slyszalem, ze po wgrywaniu roznych eepromow moze sie laser rozkalibrowac - moze to tego wina? Aktualnie mam wgarny oryginalny EEPROM i flash... |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Dokładnie tak wygladał mój przypadek
![]() Wgrałem oryginalny oddałem do serwisu dostałem nowy ale rozkalibrowany, wiem ze liteon ma fajny serwis nie naprawiaja a wymieniają , ale postaniwiłem przesiadam sie na inna firme .Mysle o NEC`u ![]()
#14 |
Bywalec
![]() |
Dokladnie to moze nie bo ja do serwisu (jeszcze !) nie oddawalem...
Miales na mysli to, ze tez Ci nie chcialo nagrywac RW po upgradzie firmware'u?? |
![]() |
![]() |
|
|