![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2007
![]() |
Problem z TS-L532A (nie wypala DVD)
Mam laptopa firmy asus z napedem TS-L532A. Od kilku dni nie jestem w stanie wypalic zadnej plyty DVD (ani obrazu iso ani wlasnej kompilacji czy sesji otwartej). Testowalem kilka programow (Nero, Alcohol, Magic ISO). Przy wszsytkich probach zawsze byl komunikat, ze nagranie zakonczylo sie powodzeniem. Nie bylo zadnych komunikatow o bledzie.
Natomiast zwykla plyte cd-r moge nagrac bez problemow. Myslalem ze jest problem w sterownikach lub oprogramowaniu, wiec postanowilem sprawdzic to na czystym systemie (w tym przypadku Windows Vista z najnowsza wersja nero) ale niestety tez bez powodzenia. Jedno co zauwazylem, to to, ze przed rozpoczeciem nagrywania plyty cd-r w nero mam nastepujace informacje w oknie: -rozpoczeto zapis z TS-L532A (lub cos podobnego) -wlaczono system ochrony zapisu Superlink a w przypadku plyty DVD nie mam takiej informacji. Czy jest jakis program do diagnozowania napedow? Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem? Prosze o pomoc w tej sprawie. Z gory dzieki Kruk |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|