![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
ile powinno być napędów w komputerze?
witam,
przymierzam się do zakupu nagrywarki dvd. oczywistym jest że może ona odczytywać tłoczone dvd, no i obsługuje również nagrywanie cd, oraz ich odczyt.. tak więc teoretycznie może zostać tylko jeden napęd w kompie, tak? pytam, bo spotkałem się z opinią, że powinny być zamontowane trzy urządzenia: czytnik dvd, nagrywarka cdrw i nagrywarka dvd.. podobno nagrywanie cd i czytanie dvd mialoby zle wplynać na nagrywarke dvd; prawda to?? aha, nie chodzilo o wyciagniecie kasy zakup trzech urzadzen, bo mowiłem że czytnik dvd i nagrywarke cd juz mam. prosze o porade; no i jak połączyć to wszystko ze sobą, jeżeli okaże się że trzeba mieć trzy urządzenia. pozdro. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzy tp przesada i niepotrzebny klopot.
Optimum sa dwa: albo: DVD + DVDRW albo: DVDRW+CDRW i to wszystko. A co na co zle wplywa, to nie ma wiekszego znaczenia i tak jak sadze po dwoch latach wymienisz napedy, to i klopotanie sie trawloscia....no mija sie z celem. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Cos na ten temat bylo wspomniane wtym watku: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&highlight=dvd
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
nie ma ścisłej zasady ile można mieć napędów w kompie
jeśli chcesz to zawal wszystkie kanały IDE na płycie a jeśli Ci mało to dokup kontroler PCI IDE ATA-133 +ATAPI ja tak właśnie zrobiłem wygląda to tak: płyta główna PRIMARY MASTER: HDD (głowny) PRIMARY SLAVE: nie obsadzone SECONDARY MASTER: LG DVD-ROM SECONDARY SLAVE: PLEXTOR CD-RW SERIAL-ATA (2 kanały) nie obsadzone kontroler PRIMARY MASTER: LITE-ON DVD-RW PRIMARY SLAVE: nie obsadzone SECONDARY MASTER: HDD (przenośne) SECONDARY SLAVE: nie obsadzone pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
no coz jak cie stac to kup 3
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 |
![]() |
namor zy ty jestes taki glupi czy tylko udajesz O_o nie chodzi mi o SAMA nagrywarke DVD-RW wiem kazda ma w sobie CD-RW ale chodzi mi o to ze ja np. nie nagrywam CD w mojej DVD-RW szkoda mi jej O_o tylko dlatego u mnie DVD sluzy do nagrywania DVD i ich odczytu do nagrywania -CD-RW sluzy moj samsung... bosh ale z ciebie lama... serio jestes taki glupi... O_o ot mi przykro specjalnie do ciebie jako czlowieka niepelnosprytnego bede pisac troche bardziej jasno... lol
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Witam
Ja bym ci radził wybrać moje rozwiazanie to znaczy mam nagrywarke DVD i combo to drugie używam do nagrywania CD-R i odtwarzania płyt DVD- może powiem inaczej do katowania bo dobrego napędu DVD-R troche szkoda na pewno dłużej posłuży A trzy to szaleństwo bezzasadne |
![]() |
![]() |
#10 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
Czopochrup skrobnął do tej pory półtora setki postów, w każdym musowo zamieszcza slang w swoim mało znaczącym narzeczu, niezrozumiały bełkot. Na divx.pl to by nie przeszło .......... więc dlaczego tu ma przejść ....... hmmmm.... http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=7455 (tam Reg. pkt.B3)
![]() |
#11 |
![]() |
no tka przeciz nikt nie wie ze w DVD-RW jest CD-RW to jest takie nie oczywiste.. namor a ty mi naskocz bede pisal co chce O_o ziefff
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Cytat:
PS jak to jest twój stary to też dużo by tłumaczyło http://www.czopochrup.piwko.pl/koleg...a/PICT0234.JPG Ostatnio zmieniany przez djcycu : 05.06.2004 o godz. 17:00 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tak miedzy nami:
Gdzie jest Moderator? |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Na rybach pwenie-daj i jemu odpocząć :}
|
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
moderator poszedl spac... bo pozno jest
![]() ![]() ![]() djcycu -> lol jests z tej samej wsi co ja wstyd mi za takie lamy jak ty... aha to towj stary nie mowilem ci to zapomnialem jak mu walnalem fotke jak spal... zief... boze ale tu sa ludzie (no nie wszycy sa ludzmi...) |
![]() |
![]() |
|
|